Ceylin del Carmen Alvarado blikt terug op haar veldritseizoen

Ceylin del Carmen Alvarado blikt terug op haar veldritseizoen

Ceylin del Carmen Alvarado blikt met een beetje gemengde gevoelens terug op haar veldritseizoen. De Alpecin-Fenixrenster kan spreken van een goed seizoen maar is kritisch voor haarzelf.

Met de Brussels Universities Cyclocross reed Ceylin del Carmen Alvarado op valentijnsdag haar laatste cross van het veldritseizoen 2020-2021, en ze won ook de wedstrijd, een mooie afsluiter ...

"Het was nogal een ongewoon seizoen, omwille van de coronapandemie, en dat er geen toegang was voor het publiek. ", blikt Ceylin terug. "Maar mijn seizoen was redelijk goed. Ik had er misschien meer van verwacht, maar het is wat het is. Ik kan nu niet gaan zeggen dat ik niet blij ben met een top 3 in elk eindklassement, een aantal zeges en de Europese veldrittitel.", klinkt het, met toch enige aarzeling. "Ik beëindig het seizoen dus met een beetje gemengde gevoelens.", gaat ze verder. "Als ik het vergelijk met het seizoen ervoor, dat was veel beter, vandaar dat ik spreek van gemengde gevoelens. Ik ben een beetje perfectionistisch. Maar ik denk, als je het hoogste niveau wilt halen, dan moet je toch kritisch voor jezelf zijn. ", meent ze.

Waar de mindere punten dan lagen "Er waren maar enkele wedstrijden waar het niet goed liep, maar het gevoel op de fiets en tijdens de wedstrijd telt ook. Het is niet alleen die podiumplaats of de zege die je behaalt. Het is ook het gevoel na afloop. En dat is soms slecht geweest, ook al was ik bijvoorbeeld derde of zo . Dat telt ook voor mij, dus ja … "

Op het WK veldrijden in Oostende had Alvarado niet haar dag en streed ze nooit mee voor de titel. "Het was jammer dat ik mijn wereldtitel niet kon verlengen of verdedigen . Maar ik heb me er dag nadien al kunnen overzetten en het een plaats geven. Het is niet het laatste jaar dat er een WK was, ik krijg dus nog kansen .", zegt ze terecht. "Ik weet niet goed wat er juist gebeurde op die dag, ik had het de hele dag erg koud . Ik startte zeer goed (nvdr op de kop) en viel in de eerste bocht . Maar de race was pas gestart, dus eigenlijk was er nog niets verloren, maar ik geraakte niet meer in de wedstrijd . Na een paar rondes voelden mijn handen, mijn voeten, … bevroren aan en mijn hele bovenlijf . Ik had niet de dag die ik hoopte te hebben, omwille van de weersomstandigheden ..."

"Maar kijk, niettegenstaande wat ik nu vertel, was het toch een succesvol veldritseizoen", benadrukt ze, met brede smile.

Brussel was haar laatste wedstrijd "De komende weken draait het om rust en de batterijen heropladen. En hopelijk ook wat plezier maken met de mensen die heel dicht bij me staan.", aldus Ceylin del Carmen Alvarado.

Alvarado wint VUB 2021.jpg (597 KB)

Alvarado won, inclusief het EK veldrijden 2020 in Rosmalen (Ned) 7/11 (lees hier), 10 wedstrijden. Ze opende met de zege in Gieten 11/10 (lees hier), vervolgens Ruddervoorde 24/10 (lees hier), Leuven 14/11 (lees hier), Herentals 23/12 (lees hier), Baal 1/1 (lees hier), Hamme 23/1 (lees hier), Overijse 24/1 (lees hier), Lille 7/2 (lees hier) en Brussel 14/2 (lees hier). Daarnaast stond ze ook nog een tiental keer op het podium. 

Eindklassementen 2020-2021:

Soudal Ladies Trophy: 3de (zie hier)
Superprestige: 2de (zie hier)
Wereldbeker: 2de (zie hier)

Fotocredits TFoto - bron; Alpecin Fenix
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!