Nederlandse dames domineren ook in Gieten

Nederlandse dames domineren ook in Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado opende haar veldritseizoen met de Superprestige Gieten en mocht meteen op het hoogste schavotje. De Nederlandse landgenotes Annemarie Worst en Lucinda Brand flankeerden de wereldkampioene veldrijden op het podium.

Daags na het rijden van het WK MTB XCO beloften/U23 dames zat Ceylin del Carmen Alvarado voor het eerst dit veldritseizoen in competitie op haar crossfiets. Op het WK mountainbiken, op zaterdag, mocht Ceylin al op het podium om, met haar derde plaats, de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Op zondag, in het Gieten, zette de wereldkampioene veldrijden haar al meteen op de kop van de wedstrijd en reed ze weg van de concurrentes. Maar op het niet te onderschatten parcours maakte ze een paar schuivers en haar landgenotes Annemarie Worst, Lucinda Brand, Denise Betsema en ook Yara Kastelijn sloten terug aan. Finaal wist Alvarado zich toch te onderscheiden en reed ze in haar eerste wedstrijd van haar veldritseizoen ook meteen naar de zege en de leidersplaats in de Superprestige bij de dames.
Worst en Brand werden respectievelijk tweede en derde.

In de top 10 van de uitslag staan maar liefst 8 Nederlandse dames. De dominantie van vorig en het begin van dit seizoen zet zich dus voort. Laura Verdonschot was met haar 7de plaats de eerste Belgische. Sanne Cant, die in de eerste ronde ten val kwam, werkte zich van helemaal achteraan richting de 10de stek.

Ceylin del Carmen Alvarado won vorig veldritseizoen de Superprestige bij zowel de beloften als elite dames lees hier

Volledige uitslag SP Gieten klik hier

Fotocredit cyclephotos.co.uk




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!