Alvarado tankt vertrouwen in Hamme

Alvarado tankt vertrouwen in Hamme

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de puntjes op de i gezet tijdens de x2o Badkamers Trofee in Hamme. De wereldkampioene won met grote overmacht. Ondanks twee valpartijen werd Denise Betsema tweede. Manon Bakker zorgde voor een volledig Nederlands podium.

Eén week voor het wereldkampioenschap krijgen de veldrijdsters nog een tweeluik onder de wielen geschoven. Op zaterdag kleurden Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en Sanne Cant de openingsfase van de wedstrijd in de modder van Hamme.

Aan het einde van de eerste ronde schoof Lucinda Brand vol naar de kop en pikte zo de vijftien boniseconden weg voor de neus van Betsema. Door een val in een beekje van de laatstgenoemde dame van Pauwels Sauzen-Bingoal werd het veld vooraan even later door elkaar geschud en kwam Manon Bakker aan de leiding.

Lang duurde dat niet want Alvarado ging vol in de aanval. De wereldkampioene sloeg in één ronde tijd een kloof van meer dan twintig seconden.

Spanning voor het podium

Bakker lag enkele ronden in poleposition voor de tweede plaats, maar dat was zonder Betsema gerekend. De Nederlandse kwam stevig opzetten na een tweede valpartij en sloot zo aan bij haar jonge landgenote. In de finale haalde Betsema het voor de tweede plaats. Belofte Manon Bakker vervolledige het podium als derde

Flandriencross 2021 podium dames.pdf.jpg (669 KB)

Lucinda Brand viel net naast het podium. In een spurtje voor de eer haalde Fem Van Empel het nog van Sanne Cant en Annemarie Worst. Marion Norbert-Riberolle vervolledigde na een sterke eerste wedstrijdhelft de top acht.

Vind volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen

Reactie van de wereldkampioene




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!