Velofollies 2022
Happy Dog Cat

De wereldkampioene zegeviert in de sprint tegen Betsema

De wereldkampioene zegeviert in de sprint tegen Betsema

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de november-editie van de cyclocross in Leuven gewonnen. De wereldkampioene toonde zich sneller in de sprint dan haar landgenote Denise Betsema. Lucinda Brand finishte enkele seconden later als derde.

Leuven 2020 podium dames.jpg (732 KB)

De Française Perrine Clauzel nam aan de kazerne in Leuven de snelste start en passeerde zowaar solo aan de meet na 1 ronde, met ongeveer 10 seconden voorsprong op de rest.

LEU_3358_1.JPG (1.47 MB)

Clauzel hield stand tot in de vierde ronde op de achtervolgende Nederlandse toppers. Het waren Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema die als eerste naar voor reden, gevolgd door Manon Bakker en even later sloot ook Lucinda Brand haar wagonnetje aan.

Bij aanvang van ronde 5 leidde een drietal, met Betsema, voor Alvarado en Worst. Brand, Bakker en Clauzel volgden op een viertal seconden. De Française zou even later echter haar metgezellen moeten laten rijden. De vijf zetten samen de voorlaatste ronde in en Betsema verhoogde het tempo.

Bij het ingaan van de slotronde had Manon Bakker even de rol moeten lossen. Lucinda Brand probeerde als eerste haar slotoffensief in te zetten en door een val van Alvarado, in tweede positie, pakte ze enkele meters. De aansluiting kwam er toch en Brand viel bovendien zelf na een afdaling in het bos, maar kon op kop blijven. Maar éénmaal in 't veld nam Betsema opnieuw de leiding en trok stevig door. De wereldkampioene pikte op het wasbord aan en het duo nam voldoende voorsprong op de eerste achtervolgsters Brand, Worst én Bakker. Alvarado draaide in het spoor van haar landgenote de laatste rechte lijn op en toonde zich de sterkste in de sprint voor de zege.

volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

december 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031