Technisch sterke Alvarado triomfeert in Overijse

Technisch sterke Alvarado triomfeert in Overijse

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zich op technisch vlak meer dan onderscheiden in Overijse en dat leverde haar het hoogste schavotje op. Lucinda Brand bolde als tweede over de finish en belofte Manon Bakker was wederom knap derde.

Alvarado bewees met de zege in de Flandriencross op zaterdag al dat ze de goede vorm te pakken heeft en daags nadien toonde de wereldkampioene haar technisch kunnen en mocht ze ook daar op het hoogste schavotje. Lucinda Brand, al zeker van eindwinst in de wereldbeker, flankeerde haar als tweede op het podium en belofte Manon Bakker was een knappe derde, net zoals in de Flandriencross op zaterdag.

podium dames.jpg (466 KB)

Ceylin maakte een buiging op de streep. "Het was een hele harde strijd en we hebben het met zijn allen heel erg hard gemaakt voor elkaar en dan is het toch echt wel mooi om het af te maken", vertelde de wereldkampioene kort na de wedstrijd.
Ze nam in het slot toch best het nodige risico op de plaats waar ze een paar ronden ervoor ten val kwam en het ging ook maar net goed. "Ja, ik had geluk dat ik me nog kon vasthouden aan het lint, want anders had ik iets verder naar beneden gelegen.", lachtte ze. "Ik heb best wel geluk gehad en ook dat ik nog vrij zacht was gevallen." (zie foto onder)

val Alva credit TFoto.jpg (537 KB)

Op de technische stroken bergaf kon de wereldkampioene het verschil maken. "ja, denk ik wel, Bergop rijden waren we min of meer gelijk aan elkaar en niemand reed bergop weg. En bergaf kwam het neer op de techniek en ik denk dat ik daar toch wel de beste was."

Met de dubbelslag dit weekend ziet het er goed uit richting het WK in Oostende volgende week. "Ja, ik ben nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, wel bijna daar, na de stage, ... maar het is een supergoed gevoel nu richting het wereldkampioenschap", luidt het met een brede smile bij de Nederlandse

Fotocredits TFoto

Ceylin del Carmen Alvarado kwam ten val, zonder erg.
Val Alva 2.jpg (813 KB)

Vind volledige uitslag en eindstand in de Wereldbeker 2020-2021 bij de dames van/na Overijse klik hier







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!