Alvarado wint voor het 3de jaar op rij Brussels Universities Cyclocross

Alvarado wint voor het 3de jaar op rij Brussels Universities Cyclocross

De Brussels Universities Cyclocross was aan zijn derde editie toe en voor het derde jaar op rij heeft Ceylin del Carmen Alvarado gewonnen op de terreinen van de VUB/ULB. Denise Betsema en Manon Bakker flankeerden haar deze keer op het podium, als respectievelijk 2de en 3de. Lucinda Brand heeft de eindwinst te pakken ...

Brussel 2021 podium dames.jpg (555 KB)

Inge van der Heijden en Eva Lechner namen een goede start in de Brussel Universities Cyclocross en doken op de kop het veld in. Ook Anna Kay van bij het Starcasino cx team wurmde zich naar voor en de Britse voelde zich blijkbaar in haar sas op het technische parcours, want ze nam wat voorsprong. Denise Betsema volgde vol overgave in tweede positie en ook Ceylin del Carmen Alvarado was attent. Er vormde zich een koptrio richting de tweede ronde en niet veel later reed Alvarado alleen voorop.

Achter de Europese kampioene veldrijden leek het in de volgende ronde wat samen te troepen, met Kay, Betsema, Worst, Brand, Bakker en ook Fem van Empel op enkele meters. De wereldkampioene nam het voortouw en Betsema volgde. Die twee wisselden van positie en bij het ingaan van de voorlaatste had Alvarado 20 seconden voor op Denise Betsema en 25 op het duo Brand-Bakker. Een handvol seconden later passeerden Kay, Worst en Van Empel. 

Denise Betsema gaf richting het slot nog het volle pond, met het doel alsnog eindwinst binnen te halen in de Soudal Ladies Trophy, maar dat lukte net niet. Daardoor naderde ze wel op Alvarado, maar zij kon nog flink doorjassend maar gecontroleerd richting haar derde zege op drie jaar tijd in Brussel soleren. Manon Bakker wist de derde podiumplek binnen te halen, terwijl Brand aan het sukkelen was met het in haar klikpedalen geraken. De wereldkampioene (5de) moest zich nog reppen om op tijd binnen te geraken, in functie van de eindwinst in het klassement, wat ook lukte. De 18-jarige belofte, Fem van Empel, bleef haar nog voor en pakte een mooie vierde plaats.

Toch spannend

"Het was best wel zwaar, want de wind die kwam ook opzetten ineens.", zei Alvarado. "Maar ook, Denise, die kwam ineens heel dichtbij. En ik had geen keuze, dus blijven doorgeven elke ronde. En met de sneeuw was het soms lastig om in de pedalen te geraken. Dan zat je daar ook mee te sukkelen. Dus 't is dan wel spannend.", aldus een best blije Ceylin del Alvarado, die zo ook haar seizoen heel mooi afsluit.Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!