Wout van Aert wint de Kristallen Fiets

Wout van Aert wint de Kristallen Fiets

Geen gala maar een Week van de Kristallen Fiets was het dit jaar. Het Laatste Nieuws, dat deze verkiezing organiseert, maakte van zondag tot donderdag elke dag een laureaat bekend. Op de slotdag is dat Wout van Aert,

Wout van Aert heeft na een bijzonder en knap wielerjaar nu ook de Kristallen Fiets in ontvangst mogen nemen, als beste Belgische wegrenner van 2020.

Op zondag 13 december 2020 werd bekendgemaakt dat Tim Declercq voor de 3de keer op rij de Kristallen zweetdruppel heeft gewonnen, als beste helper. Maandag maakte Hln bekend dat Thibau Nys verkozen is tot beste jongere . Dat dankt hij aan zijn schitterend veldritseizoen als laatstejaars junior ... Allan Peiper is dé ploegleider van het jaar en Lotte Kopecky is de laureate bij de vrouwen.

En Wout van Aert is nu voor het eerst in zijn carrière gelauwerd met de Kristallen Fiets, in een bijzonder jaar, na een heel knap wegseizoen. Zijn snelle comeback na de kwalijke val in de Tour de France vorig jaar was al een prestatie op zich. De drievoudige wereldkampioen dook eind 2019 het veld in in Loenhout (lees hier) en pakte enkele weken later de zege in Lille ... (lees hier)

Van Aert heropende het wegseizoen de voorbije zomer met de zege in de Strade Bianche (lees hier), werd 3de in Milaan-Turijn (lees hier), won vervolgens Milaan-Sanremo (lees hier), de openingsetappe in de Dauphiné (lees hier), twee ritten in de Ronde van Frankrijk, .... en finishte als tweede in de Ronde van Vlaanderen, in een heroïsche sprint met Mathieu van der Poel. Wout verlengde zijn Belgische titel tijdrijden (lees hier) en pakte ook twee keer zilver op het WK wegwielrennen.

Voor die knappe prestaties kreeg de Kempenaar al de Nationale trofee voor sportverdienste, de Flandrien, de Vlaamse Reus en nu dus ook de Kristallen Fiets*.  En daar kan op vrijdag 18 december 2020 nog de titel van Sportman van het jaar 2020 bijkomen.

Top 3 Kristallen Fiets

Wout van Aert 1076 ptn
Remco Evenepoel 828 ptn
Tim Wellens 242 ptn

*Ter info: enkel Belgische wielrenners komen in aanmerking en de jury bestaat uit journalisten, ex-laureaten, Belgische coryfeeën uit het wielrennen, de bondscoaches en enkele leden van Belgian Cycling.


Fotocredit TFoto - bron Hln

Lees ook: Wout van Aert : 'Mentale rust gevonden toen ik weer kon veldrijden klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!