Van Aert wint ook openingsetappe Dauphiné

Van Aert wint ook openingsetappe Dauphiné

Dat Wout van Aert een uitstekende vorm te pakken heeft, wisten we al na zijn zege in de Strade Bianche en vervolgens Milaan-Sanremo. De Kempenaar heeft nu ook de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen.

Team Jumbo-Visma leverde knap werk in de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné, om Wout van Aert optimaal te laten spurten op de steile slotstrook voor de dagzege. En hij stelde niet teleur. Na de Strade Bianche en Milaan-Sanremo toonde Wout zich ook de sterkste op dag 1 van de Franse rittenkoers op het steile slotstuk. Hij is meteen ook de eerste leider in het algemene klassement en topt ook dat voor de groene puntentrui.

"Deze droom duurt voort," zegt Wout van Aert. "Ik was best nog wel vermoeid na Milaan-SanRemo. Dus deze zege zag ik niet direct aankomen. Al had ik wel de mindset om ervoor te gaan. Dat had ik ook aangegeven in de meeting gisteren en ook tijdens de koers. De mannen hebben fantastisch gewerkt. Het geeft ook aan hoe wij als ploeg fungeren en hoe de sfeer is. Als mannen als Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic in dienst rijden, geeft dat extra motivatie. Dit is een heel mooie zege en het was ook een perfecte situatie voor ons. Zo zie je dat het mes aan twee kanten snijdt. Enerzijds willen we de mannen voor het klassement van voren houden en aan de andere kant had ik nog de mogelijkheid om te sprinten. Zo zie je maar dat als de kansen zich voordoen, ik het zeker niet zal nalaten om ze te pakken. Ik ga zeker genieten morgen in de gele trui."

Tom Dumoulin was vol lof over zijn ploeggenoot. "Dit is echt super. Het is fijn om dit met zijn allen te presteren. Wout wilde er vanmorgen voor gaan en deze etappe was een mooie kans. We zaten voorin op de klim en Primoz en ik hebben de nodige aanvallen gepareerd. Gelukkig had ik nog genoeg energie over voor een lead-out nadat Steven was doorgereden tot bovenop de klim. Ik heb de laatste achthonderd meter voor mijn rekening genomen. Dat Wout het dan zo afmaakt, is dan wel heel bijzonder."

Voor Quinten Hermans, die debuteerde in de WorldTour-rittenwedstrijd, verliep het minder goed. Hij was goed gestart en mee in een eerste vlucht maar kwam ten val en moest de wedstrijd verlaten. Gelukkig werden in het hospitaal geen breuken vastgesteld.

"Op de Côte de Courreau glipte ik het puntje voor de bergprijs mee dat ervoor zorgde dat ik de bergtrui veroverde. Echter, in de afdaling liep het mis. Brent Van Moer en ik hadden moeite om de bocht te houden en kwamen beiden ten val. Ik vloog overkop over een prikkeldraad en belandde 3-4 meter dieper in een veld. Ik mag van geluk spreken dat ik de prikkeldraad niet raakte en dat er geen bomen of rotsen stonden", aldus Quinten.


Fotocredits ASO - Alex Broadway

Rankings klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!