Wout van Aert triomfeert in Milaan-Sanremo

Wout van Aert triomfeert in Milaan-Sanremo

Wout van Aert schrijft na zijn zege in de Strade Bianche vorig weekend nu ook het wielermonument Milaan-Sanremo op zijn naam.

Zoals verwacht, was de Poggio de scherprechter in Milaan-Sanremo. Toen Julian Alaphilippe, de winnaar van de editie 2019, zijn duivels ontbond, was Wout van Aert de enige die de Fransman wist bij te benen. De twee werden op de hielen gezeten door een groepje met de andere favorieten maar bleven uit hun greep en spurtten voor de zege. Wout van Aert toonde zich daarin de sterkste. Wat een prestatie van de drievoudige wereldkampioen veldrijden, een jaar na zijn kwalijke val in de Tour de France ...

Wout wint Milaan Sanremo 2020 podium credit LaPresse.jpg (867 KB)

Wout wint Milaan Sanremo 2020 torfee credit LaPresse.jpg (383 KB)

1. Wout van Aert
2. Julian Alaphilippe
3. Michael Matthews
4. Peter Sagan
5. Giaccomo Nizollo
6. Dion Smith
7. Alex Aranburu
8. Greg Van Avermaet
9. Philippe Gilbert
10. Matej Mohoroc

13. Mathieu van der Poel

Volledige uitslag klik

"Het is ongelooflijk, Milaan-Sanremo winnen na de Strade Bianche.", zei Wout van Aert meteen na de wedstrijd. "Op de Poggio zat ik op mijn limiet. Alaphilippe viel vroeger aan dan ik had verwacht en ik kon zijn wiel niet houden, dus moest ik hem blijven achterna jagen. Hij speelde het erg goed. (nvdr Alaphilippe bleef de laatste 2 km in het wiel zitten). Gelukkig had ik nog genoeg kracht om hem te kloppen aan de meet. Het is voor mij een mooie herstart van het seizoen", aldus Wout.

Familieman

In een reactie voor vtm stond Wout naast zijn zwangere vrouw, Sarah De Bie. Ook zijn ouders waren in Sanremo."Dat voelt natuurlijk heel goed hé. Zo'n koers winnen en uw familie in de buurt hebben, dat is het mooiste wat er is. Ik denk dat iedereen dat weet, dat ik mijn familie graag rond mij heb. Dat ik zeker emotioneel ben na zo'n overwinning. Ja, wie niet?, denk ik. Het is zeker heel mooi."

De Strade Bianche winnen en dan binnen de week nog eens als topfavoriet Milaan-Sanremo er bovenop. "Dat is fantastisch natuurlijk. De overwinning vorige week deed enorm veel deugd. Het zorgde er ook wel voor . Ik was langs de ene kant topfavoriet maar langs de andere kant was de druk er al voor een stuk af als je zo'n overwinning al op zak hebt. Je kan veel vrijer koersen. Dat was vandaag zeker het geval en gelukkig had ik nog steeds de benen van vorige week.", aldus een heel blije Wout

Over de sprint zei hij tegen Sporza nog "Ik eet liever mijn stuur op dan geklopt worden. Dat moet ook als je een monument wil winnen."

Fotocredits LaPresse D'Alberto/Ferrari/Alpozzi




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!