Wout van Aert zegeviert op het thuisfront

Wout van Aert zegeviert op het thuisfront

Wout van Aert heeft de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee in zijn eigen Lille gewonnen. De drievoudige wereldkampioen veldrijden pakt zo zijn eerste zege na zijn zware val in de tijdrit van de Tour de France voorbije zomer

Wout van Aert kreeg een startplaats op de derde rij maar reed gestaag richting de kop van de wedstrijd. Na een drietal rondes zat hij in het zog van de koplopers, om even later er van weg te rijden en te soleren naar de zege, in eigen gouw dan nog.

“Toen ik over de streep reed, ging er veel door me heen. Het is de bevestiging dat ik het nog kan”, zei Wout na afloop. “Het is niet de grootste overwinning, maar wel voor eigen volk. Ik zat er heel de week al mee in m’n hoofd om hier te winnen. Het is een mooie beloning voor mezelf. Dit is wel emotioneel.”

Wout van Aert voelde zich duidelijk in zijn sas op Lilse bodem. “Ik heb rustig mijn tijd genomen om op te schuiven. Door wat foutjes van anderen kwam ik alleen achter Hermans. Vervolgens trok ik door en probeerde ik het verschil te maken.”

Als de wedstrijd morgen doorgaat in Merksplas wordt het de laatste van 't veldritseizoen voor Van Aert. Wat volgt, is de opbouw richting het wegseizoen, in de hoop het op zijn minst even goed te doen als het vorige.

Quinten Hermans en Toon Aerts flankeerden Van Aert op het poduim, als respectievelijk tweede en derde.

LIL_8274 podium elite heren .jpg (455 KB)

Fotocredits TFoto / bron reactie: Team Jumbo-Visma

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!