Velofollies 2024

Van Aert goed gestart in Loenhout, next: Cyclocross Gullegem

Van Aert goed gestart in Loenhout, next: Cyclocross Gullegem

Wout van Aert heeft bij zijn comeback een zeer goede indruk gemaakt en niet onbelangrijk, ook genoten! De drievoudige wereldkampioen veldrijden dook als eerste het veld in en finishte op een mooie vijfde plaats in Loenhout. Zijn volgende wedstrijd is de Cyclocross Gullegem op 4 januari 2020.

Dat Wout van Aert met heel veel goesting zijn rugnummer had opgespeld voor de Azencross in Loenhout, hoeft geen betoog. De Jumbo-Vismarenner beklemtoonde dat des te meer door een bliksemstart te nemen en als eerste het veld in te duiken. Op de kop van de wedstrijd blijven rijden, zat er logischerwijze niet in, maar Wout wist een positie vooraan het deelnemersveld goed te handhaven. Finaal spurtte de drievoudige wereldkampioen veldrijden nog voor de vierde plaats met zijn kameraad Tim Merlier.

"Dit heeft heel veel deugd gedaan. Een vijfde plaats in mijn eerste wedstrijd, dat had ik nooit durven hopen. Ik heb mezelf verbaasd en ik heb ook echt genoten.", vertelde Wout van Aert, die blij was zich te kunnen tonen tegenover de massa volk, meer dan 16000!

Ook het feit dat Van Aert weinig hinder ondervond aan zijn dij waaraan hij werd geopereerd, is geruststellend: "Alleen in de tweede helft van de cross speelde mijn heup wat op, maar over het algemeen was het gevoel goed. Dat geeft moed voor wat er nog komt."

De volgende wedstrijd voor Wout van Aert is de Cyclocross in Gullegem en daarna staat ook het BK op het programma.

Fotocredits TFoto / bron reacties: DVV Trofee

Uitslagen en klassement van/na Azencross Loenhout klik
Info Cyclocross Gullegem klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!