Wout van Aert verlengt Belgische titel tijdrijden

Wout van Aert verlengt Belgische titel tijdrijden

Wout van Aert is voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioen tijdrijden geworden. Victor Campenaerts en Frederik Frison werden respectievelijk tweede en derde in Koksijde.

Wout van Aert heeft met succes zijn Belgische titel tijdrijden weten te verdedigen. Hij klokte de beste tijd af op vertrouwd terrein, met name dat van de Duinencross-Wereldbekermanche cyclocross in Koksijde. 

2. Victor Campenaerts op 30 sec
3. Frederik Frison op 1'17"
4. Thomas De Gendt op 1'42"
5. Florian Vermeersch op 1'57"

Rutger Wouters pakte de eerste titel van de dag, bij elite zonder contract/clubteams. En Lotte Kopecky was vervolgens de sterkste bij elite dames, eveneens voor het tweede jaar op rij.

Volledige uitslag

Elite zc klik hier
Elite dames klik hier
Elite heren UCI teams klik hier

20 dagen in augustus 2020 van Wout van Aert

Op 1 augustus mocht Wout van Aert voor het eerst na de herstart van het wielerseizoen 2020 een rugnummer opspelden en soleerde hij naar de zege in de Strade Bianche (lees hier). Een paar dagen erna spurtte Van Aert naar de derde plaats in Milaan-Turijn (lees hier), om vervolgens op 8 augustus te triomferen in Milaan-Sanremo, een monument! (lees hier). De Jumbo-Vismarenner startte op 12 augustus in het Critérium du Dauphiné om in dienst te rijden van Primoz Roglic maar in de openingsetappe rijdt het team in dienst van hem en hij wint ze ook (lees hier). De Lillenaar pakte bovendien, net als vorig jaar, de groene puntentrui mee huiswaarts uit de Dauphiné (lees hier).

En op de 20ste dag van augustus .... Belgisch kampioen tijdrijden ! #Chapeau

"Een nationale titel is altijd iets heel speciaals,” laat Wout van Aert optekenen. “Dit is een heel mooie titel. Hier ben ik echt heel erg trots op. Het was verre van gemakkelijk. Het was een parcours op de power en veel technischer dan ik gedacht had. Er zaten verraderlijke bochten in. Je moest constant je focus houden en geconcentreerd blijven. En zeker ook de goede lijnen rijden. Het plan was om in de laatste ronde nog wat over te houden, maar om eerlijk te zijn was dat vooral op karakter. Gelukkig had ik al een voorsprong na mijn snelle start. Ik wist precies wat ik aan het doen was. En als je dan te horen krijgt vanuit de volgauto en ook van mensen langs de kant dat je een voorsprong hebt, geeft dat toch extra moraal.”

Focus op de Tour

“Ik hoop vooral mijn Belgische driekleur in meer dan één wedstrijd te kunnen tonen”, refereert Wout naar de tijdrit in de Tour van vorig jaar. Want een jaar terug was er die kwalijke val met een heel lelijke dijblessure tot gevolg. Mocht iemand het zich nog afvragen, het is helemaal goedgekomen.

De focus ligt vanaf heden opnieuw op de Ronde van Frankrijk “Het doel voor mij in de Tour blijft het helpen van de kopmannen. Maar als de kans zich voordoet in een van de etappes, zal ik zeker proberen nog eens voor winst te gaan.”, luidt het.

Archieffoto 2019 credit Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!