Van Aert pakt groene trui mee uit de Dauphiné

Van Aert pakt groene trui mee uit de Dauphiné

Wout van Aert won de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné, pakte de groene puntentrui en wist deze met succes te behouden tot het slot. Team Jumbo-Visma wint ook het ploegenklassement.

Team Jumbo-Visma won met Van Aert (lees hier), Primoz Roglic en Sepp Kuss in totaal drie ritten in het Critérium du Dauphiné 2020 en is eindwinnaar van het ploegenklassement. Wout sprokkelde onderweg ook voldoende punten om net als vorig jaar de groene trui mee naar huis te nemen uit de Franse rittenkoers. De ploeg zag na gisteren echter ook zijn leider in het algemeen klassement, Roglic, en Steven Kruijswijk wegvallen uit de koers, beide door toedoen van een val.

“Het is een dag met gemengde gevoelens, maar de ritzege en deze groene trui maken toch een en ander goed.", laat Van Aert optekenen voor het team. "We hebben laten zien dat we ook met tegenslagen kunnen omgaan. We hebben met de pedalen geantwoord. Vanmorgen voelde het alsof al het werk voor niks was geweest, maar uiteindelijk moet die knop om en hebben we nog een keer alles gegeven. Ik heb Tom en Sepp zo goed als mogelijk bijgestaan en ik ben blij dat Sepp het afmaakte. Hij is een geweldige jongen die altijd voor iedereen klaar staat en niet schroomt om zich weg te cijferen. Dit is dan ook dik verdiend."

Fotocredit ASO Alex Broadway - bron reactie: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!