Wout van Aert soleert naar de zege in Strade Bianche 2020

Wout van Aert soleert naar de zege in Strade Bianche 2020

Wout van Aert heeft de Strade Bianche 2020 op zijn naam weten te schrijven. De kopman van Jumbo-Visma soleerde naar de zege in het mooie Italiaanse Siena. (Fotocredits LaPresse)

De hoge temperaturen in combinatie met de hellende gravelstroken maakten een ware veldslag van de Strade Bianche. Een kopgroep van zes renners kleurde uiteindelijk de finale, met Wout van Aert, Davide Formolo, Maximilian Schachmann, Alberto Bettiol, Jakob Fuglsang en Greg Van Avermaet, die dan toch de rol moest lossen . Op de laatste gravelsector van de dag trok Van Aert ten aanval en soleerde naar de overwinning. Minder dan een jaar terug zat Van Aert vol in revalidatie na zijn kwalijke val in de Tour de France, zich afvragend of het nog goed zou komen ... ja dus!

"Het was een echte slijtageslag", vertelt Van Aert. "In het laatste gedeelte van de koers was ik de sterkste. In de kopgroep had iedereen goede benen. Ik ben altijd blijven geloven in mezelf en in mijn plan. Op de laatste strook ben ik vol gegaan en heeft mijn techniek in mijn voordeel gewerkt. Het was een alles-of-niets-poging. Gelukkig pakte deze heel goed uit."

Vorig jaar won Van Aert onder meer een rit in de Tour de France en twee ritten in het Critérium du Dauphiné. De Strade Bianche ligt de drievoudige wereldkampioen veldrijden erg goed. In alle drie de edities dat hij deelnam, stond hij op het podium. Na twee derde plaatsen mocht de drievoudige wereldkampioen veldrijden op het hoogste schavotje.

Wout podium Strade 2020 credit La Presse.jpg (400 KB)

"Het was een doel om deze wedstrijd ooit in mijn carrière te winnen. Dat het nu al is gelukt, maakt me erg trots. Ik leef voor deze wedstrijden. Na een periode van heel veel trainen, voelt dit natuurlijk fantastisch."

Fotocredits LaPresse - bron reactie: Team Jumbo-Visma

Volledige uitslag Strade Bianche 2020 klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!