Eli Iserbyt zette in Hulst de zegeteller op 10

Eli Iserbyt zette in Hulst de zegeteller op 10

Eli Iserbyt heeft de Vestingcross Hulst 2020 op zijn naam geschreven. De Brit Tom Pidcock en Toon Aerts flankeerden de West-Vlaming op het podium. Iserbyt heeft bij deze de zegeteller op 10 gezet in zijn eerste volwaardig profjaar.

Voor aanvang van de wedstrijd in Hulst vertelden zowel Eli Iserbyt als Laurens Sweeck dat ze hun ploegmaat Michael Vanthourenhout wilden helpen om de zege binnen te halen. Maar al meteen in de eerste ronde liep het mis bij laatstgenoemde. Iemand had Vanthourenhout zijn schoen geraakt en hij kon niet anders dan een andere aan te doen en zag daardoor meteen zijn kansen verloren gaan.

Corné van Kessel dook als eerste het veld in en achter hem vormde zich één lang lint op de 'single track'. Al in de tweede ronde trok Iserbyt in de aanval, met succes. De revelatie van Pauwels Sauzen-Bingoal had Laurens Sweeck in de achtergrond om af te stoppen en soleerde naar zijn tiende zege van dit veldritseizoen. Meeusen leidde een tijd lang de achtervolging, met in zijn zog Lars van der Haar, Toon Aerts en Laurens Sweeck, maar kwam niet dichter op de koploper. Corné van Kessel vervoegde eerst ook dat groepje maar moest al vroeg de rol lossen. Rond halfcross had Iserbyt al om en bij de halve minuut op zijn eerste achtervolgers. Tom Pidcock kende nog maar een keertje een mindere start en wist zich naar voor te werken. De Brit reed ook nog een sterk slot en finishte afgezonderd als tweede, op iets minder dan een minuut van de winnaar, en dik tien seconden later bolde Toon Aerts over de meet.

Met de overwinning in Hulst heeft Eli Iserbyt zijn zegeteller op tien gezet. Dat maakte hij ook kenbaar bij het overschrijden van de finish. “Ik wilde eigenlijk met mijn twee handen het cijfer tien vormen, maar door de wind was het moeilijk om mijn stuur los te laten. Hoe ik op die zeges terugkijk? Tien is een mooi cijfer, maar hopelijk komt er volgende week nog eentje bij.”, zei Eli met de glimlach.

Hij was ook lovend over de Vestingcross “Dit is gewoon één van de mooiste crossen van het seizoen. Het parcours is echt op mijn lijf geschreven. Als ik zelf een parcours zou mogen uittekenen, dan komt dit heel dicht in de buurt.

De zeges van Eli Iserbyt in het veldritseizoen 2019-2020

1. Wereldbeker in Iowa (USA) - lees hier
2. Wereldbeker in Waterloo (USA) - lees hier
3. Ethias Cross Kruibeke - lees hier - kijk en luister hier
4. Superprestige Gieten (Ned) - lees hier
5. Wereldbeker Bern (Zwi) - lees hier
6. Superprestige Gavere - lees hier
7. Koppenbergcross - DVV Trofee - lees hier
8. Wereldbeker Nommay (Fra) - lees hier
9. Ethias Cross / Parkcross Maldegem - lees hier
10. Ethias Cross / Vestingcross Hulst (Ned)

Eli is ook eindwinnaar van de DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020

Fotocredits TFoto

Uitslagen Vestingcross Hulst (Ned) 2020 klik
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!