Iserbyt ook heer en meester in Gavere

Iserbyt ook heer en meester in Gavere

Net voor halfcross reed Eli Iserbyt alleen weg om te soleren naar zijn zesde zege van dit seizoen. Lars van der Haar en Laurens Sweeck werden respectievelijk tweede en derde

Het was even afwachten om te zien hoe Toon Aerts, Quinten Hermans en Tom Pidcock de zware wedstrijd van daags voordien in Beringen zouden verteerd hebben. In Gavere krijgen de renners immers ook steevast zware kost onder de wielen geschoven. Lars van der Haar en Daan Soete namen een snelle start aan kasteel Grenier, om even later afgelost te worden door de Belgische kampioen op de kop van de wedstrijd. Het duurde weliswaar niet al te lang alvorens een matig gestarte Iserbyt zich ook vooraan manifesteerde, samen met teamgenoot Michael Vanthourenhout. De drie werkten zich los van de rest en bekampten elkaar of het de laatste ronde was. Niemand slaagde er echter in om alleen weg te rijden. Tot net voor halfkoers Aerts een slipper maakte en Eli Iserbyt zijn kans zag. Hij pakte een kloofje en dat werd alleen maar groter naar het einde toe. Zo soleerde de West-Vlaming naar zijn zesde mooie overwinning (en evenveel TV-crossen) van dit veldritseizoen. De strijd voor de ereplaatsen was een stuk spannender. Toon Aerts en Vanthourenhout zakten nog terug en het waren hun teamgenoten Lars van der Haar en Laurens Sweeck die beslag legden op de tweede en derde podiumplaats. Van der Haar neemt ook de leidersplaats in het superprestigeklassement over van Quinten Hermans, die klaarblijkelijk nog te veel de wedstrijd van Beringen in de benen voelde (luister hier)

GAV_9068.JPG (885 KB)

Eli Iserbyt gaf zelf mee dat zijn start iets minder was. "Toon Aerts zette veel druk.", vertelde Iserbyt. "Maar we hebben hem een beetje uit zijn kot gelokt.", klonk het. En het heeft gewerkt "Hij is nadien nog serieus ontploft. Toen ik in de tweede ronde op kop kwam, riep Mario dat het veel te vroeg was. Ik heb toen een beetje gewacht, maar daarna heb ik snel een gaatje geslagen en mijn eigen tempo gereden. Ik heb iets beter ingedeeld, denk ik.", aldus Eli Iserbyt, die naar het schijnt uitkijkt naar de start van het seizoen van Mathieu van der Poel.

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / bron reactie: Team Pauwels Sauzen-Bingoal

Vind alle uitslagen en klassementen na SP Gavere via onze kalenderpagina

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!