Eli Iserbyt wint WB Nommay na spannend duel met Toon Aerts

Eli Iserbyt wint WB Nommay na spannend duel met Toon Aerts

Eli Iserbyt heeft de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay gewonnen na een bijzonder spannend duel met Toon Aerts, die met nog één manche te rijden de eindzege binnen bereik heeft. Belgisch kampioen Sweeck vervolledigde het podium als derde

Lars van der Haar startte als een speer in de Franse wereldbekerwedstrijd, gevolgd door Laurens Sweeck en Thijs Aerts, die de leiding overnam in het veld. De Telenet Baloise Lion bleef het volle pond geven en passeerde na één ronde met enige seconden voorsprong op de rest, geleid door Eli Iserbyt. Bij het ingaan van de derde ronde vormde zich met Toon Aerts en Eli Iserbyt een duo vooraan. De twee zouden de rest van de wedstrijd meer dan kleuren in de strijd voor de zege.

Bij de achtervolgers was vooral Pidcock zeer bedrijvig. De Brit nam bij het ingaan van ronde zes Van der Haar, Sweeck, Vanthourenhout, Van Kessel, Hermans en Vermeersch op sleeptouw. Maar dat was al op een 25 sec van de leiders in de wedstrijd. In diezelfde ronde zette Aerts meer druk en wist wat voorsprong te pakken op zijn metgezel. Achter beide heren viel het wat uiteen en Michael Vanthourenhout, derde in de wereldbekerstand, werd helemaal teruggeslagen door een kapotte derailleur.

Aerts, die een kloofje had opgebouw van een 15 sec, zag die voorsprong verkleinen door een taaie Westvlaming, die zich niet gewonnen gaf en op twee ronden van het einde terug aansloot vooraan. Iserbyt trok meteen stevig door en nam op zijn beurt een gaatje. Maar ook Toon Aerts gaf niet af en bij het luiden van de bel was alles te herdoen. De slotronde werd een slopend duel waarin eerst Toon zich de betere toonde over de balkjes en opnieuw wat voorgift nam.  Iserbyt vocht terug en slaagde er zelfs in om een vijftal meter voor de Telenet Baloise Lion de rechte lijn op te draaien en te sprinten naar de zege, waar hij hard voor heeft moeten strijden.

NOM_5116 podium elite heren.jpg (416 KB)

"Ik heb absoluut heel diep moeten gaan, stikkapot", bevestigde Eli na de wedstrijd. "Ik heb een beetje gespeeld met het wisselen van fiets." legde hij ook uit, door niet te wisselen dan om zo terug te kunnen komen. 

"Een mooie strijd voor de overwinning", reageerde Toon Aerts, die het over "taaie Eli" had en hem dan toch de sterkste vond. "Ik zat echt op mijn tandvlees. Toen Eli terugkwam was is ik door mijn krachten heen. Hij was net iets taaier.", aldus de wereldbekerleider, die ook nog meegaf dat het verhaal van de ribben kan afgesloten worden.

Fotocredits TFoto





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!