Worst en Iserbyt zegevieren in Maldegem

Worst en Iserbyt zegevieren in Maldegem

Annemarie Worst en Eli Iserbyt hebben de eerste wedstrijd na het WK gewonnen, de Parkcross in Maldegem. Bij elite dames palmde Nederland het podium in en bij elite heren deden de Belgen dat. (fotocredits BvL)

Annemarie Worst was op het WK in Dübendorf duidelijk ontgoocheld met de tweede plaats. Haar zege in de parkcross Maldegem kan daar toch een beetje troost in brengen. Zij werd er op het podium vergezeld door twee landgenotes, Inge van der Heijden en Denise Betsema.

"Dit is toch een kleine revanche. Winnen is de beste manier om de ontgoocheling te verteren. Ik kan de klok toch niet meer terug draaien en zal op een nieuwe kans op de wereldtitel nog een jaartje moeten wachten. Van bij het begin probeerde ik de wedstrijd hard te maken, maar op deze snelle omloop was het moeiljk om weg te blijven. Door op de technische stroken vooraan te blijven, is het me uiteindelijk toch gelukt.”, aldus Annemarie Worst met een brede glimlach.

Europees kampioene Yara Kastelijn is ten val gekomen in Maldegem en moest de wedstrijd staken. "Twee breukjes in de uitsteeksels van wervel vier en vijf", meldt het team. Later deze week wordt duidelijk of de 777-renster dit weekend van start kan. Ook Shirin van Anrooij, die heel goed bezig was in de Parkcross, viel en reed de wedstrijd niet uit. Zij probeerde naar eigen zeggen ergens te passeren waar het eigenlijk niet echt kon. De schade zou meevallen bij het jonge talent.

Zege met dank aan het ploegenspel bij elite heren

Bij de heren mocht Eli Iserbyt op het hoogste schavotje. De West-Vlaming kreeg zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout als tweede naast hem en Toon Aerts flankeerde als derde. De Parkcross leende zich tot snelle wedstrijden en bij elite heren was het zowat een vliegmeeting. Quinten Hermans nam meteen initiatief en duldde rondenlang niemand anders op de kop van de wedstrijd. Maar afscheiding kwam er niet, alles trok zich op een lint. Een stuk voorbij halfcross waagde Iserbyt zijn kans en kreeg daarbij achter hem de hulp van zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout. En het opzet lukte ...

"Dit is een zege van de ploeg”, bevestigde ook Iserbyt. “Toen Corné een foutje maakte, deed Michael perfect zijn werk. Jammer dat hij daarna zelf niet meer weggeraakte. Anders hadden we nog samen voor de overwinning kunnen strijden. Ik ben tevreden dat ik het WK goed verteerd heb. Het was mijn doel om daar op het podium te staan. Dat is jammer genoeg niet gelukt, maar het enige wat je kan doen is vooruit kijken. Vandaag heb ik bewezen dat me dat gelukt is.”

Eli wint Maldegem 2020 foto Bram.jpg (304 KB)

bron reacties: Ethias Cross Maldegem

Vind volledige uitslag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!