Eli Iserbyt blijft toppen

Eli Iserbyt blijft toppen

Daags na zijn zege in Kruibeke heeft Eli Iserbyt ook de openingsmanche van de Superprestige in Gieten gewonnen en is de West-Vlaming nu leider van twee klassementen. Quinten Hermans en Corné van Kessel vervolledigden het podium als tweede en derde.

De pas heroptredende Gianni Vermeersch startte bijzonder goed in Gieten, nam de kop van de wedstrijd maar reed dan lek. Even bleef de wedstrijd gesloten maar toen Daan Soete versnelde en wat afstand nam, reed Eli Iserbyt er in de derde ronde in een flits naartoe. De twee teamgenoten vonden elkaar uiteraard meteen en in de achtervolging stopte Michael Vanthourenhout wat af. Quinten Hermans nam de kop van de achtervolgers en dichtte de kloof. Soete was blijkbaar lek gereden, zakte terug en vooraan vormden Iserbyt en Hermans een nieuw duo. Beiden hadden elk 3 renners van hun team in de achtervolgende groep en dus moest Joris Nieuwenhuis aan de slag, wat nogal onbegonnen werk was. Halfweg cross probeerde Toon Aerts dan maar alleen naar voor te rijden. De Belgische kampioen veldrijden kende heel wat moeite maar geraakte tot bij het kopduo. Maar niet veel later zag de kopman van de Telenet Baloise Lions zijn kansen in rook opgaan, toen zijn ketting er af ging en hij die er niet meer opkreeg. In de laatste ronde wist Iserbyt nog weg te rijden van Hermans en pakte hij zijn vierde zege van het seizoen. Quinten Hermans consolideerde de tweede stek en zijn teamgenoot Corné van Kessel won het spurtje van nog een Telenet Baloise Lion, Lars van der Haar, voor de derde plaats.

Van de terugkeer vooraan van Toon Aerts had Iserbyt niet zo veel schrik, vertelde hij achteraf. "Omdat hij toch al een cartouche verschoten had door die halve minuut te moeten overbruggen", klonkt het. Met Hermans had hij meer problemen. De Telenet Baloise Lion dichtte twee keer een gaatje op de West-Vlaming die versnelde. "Uiteindelijk waagde ik in de slotronde een alles of niets poging in de lange loopstrook in de modder. Het was afzien bij de beesten, maar ik kon daar toch het verschil maken.", aldus Eli.

Na de twee wereldbekerzeges in Amerika is Eli Iserbyt de leider in de World Cup. Na winst in de openingsmanche van de Superprestige is de West-Vlaming dat dus nu in twee klassementen. Het aantal ritzeges staat op vier.

Voor Pauwels Sauzen-Bingoal staat het aantal zeges in 'TV-crossen' reeds op 7 + 1 (Maud Kaptheijns in Eeklo). En Jurgen Mettepenningen had tijdens de ploegvoorstelling enkele weken terug 10 als doel voor dit veldritseizoen gesteld !

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!