Thibau Nys komt in actie op zaterdag én zondag

Thibau Nys komt in actie op zaterdag én zondag

Thibau Nys verdedigt op zaterdag zijn wereldbekertrui bij de juniores in Tabor (Tsj) en kan op zondag zijn Europese kampioenentrui tonen aan het publiek in de Flandriencross, de tweede manche van de DVV Trofee.

In principe is de regel ten huize van Thibau Nys om voorlopig slechts één wedstrijd per weekend te rijden maar net als vorig jaar rijdt hij dit weekend zowel de Wereldbekermanche in Tabor (Tsj) als de Flandriencross in Hamme. Vorig veldritseizoen resulteerde dat als eerstejaars junior in een tweede plaats op zaterdag om daags nadien te winnen in Hamme (lees hier).

Deze keer start Thibau, na zijn zege in de openingsmanche van de wereldbeker voor juniores in Bern, als leider in Tsjechië. De Flandriencross wordt voor hem de eerste deelname aan de DVV Trofee dit veldritseizoen. Meteen ook de gelegenheid voor het publiek om Nys jr in de Europese kampioenentrui te zien crossen.

Zowel hij als zijn vader Sven Nys zeggen wel dat alles pas echt zal beginnnen bij de beloften maar intussen is Thibau toch maar een mooi palmares aan het schrijven. Als eerstejaars junior won hij 10 crossen, waaronder enkele heel mooie (lees hier) en nu als tweedejaars staat de teller al op 7, op 9 deelnames. Met als recente uitschieter winst op het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle (lees hier). Een leuk extraatje: hij topt bovendien de UCI-ranking bij de juniores.

Thibau en Sven Nys .jpg (392 KB)fotocredit Bart Hazen

Info WB Tabor op zaterdag 16-11-2019 klik
Info Flandriencross op zondag 17-11-2019 klik

Fotocredit TFoto - Wouter Toelen

Nog dit: LIVE verslaggeving van de jeugdwedstrijden van de WB Tabor op Veldritkrant >> KLIK HIER




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!