Thibau Nys Europees kampioen na harde strijd

Thibau Nys Europees kampioen na harde strijd

Thibau Nys zorgde voor het eerste Belgische succes op het Europees kampioenschap veldrijden 2019. Na een harde strijd met zijn landgenoot Jente Michels greep Nys jr. de trui. De Zwitser Dario Lillo ging nog aan de haal met het brons.

Na een snelle start van Lennert Belmans, vormde er zich een kopgroep met ook Jente Michels, Jetze Van Campenhout en Thibau Nys. De Belgen maakten hun favorietenrol waar en moesten vooral met elkaar afrekenen op deze zware Italiaanse omloop.

Rond half koers bleken Nys en Michels er net zoals in Ruddervoorde bovenuit te steken. Na een verkeerde ingeschatte looppassage van Nys, kon Michels even enkele seconden voorsprong nemen. Maar bij het luiden van de bel waren de twee weer samen.

Het bleef spannend. Pas in de absolute finale brak de veer bij Michels, waardoor Nys naar zijn eerste internationale titel kon snellen. Michels werd als eerstejaars nog knap tweede. Een compleet Belgisch feestje op het podium werd tenietgedaan door De Zwitser Dario Lillo, die op anderhalve ronde van het einde op en over Jetze Van Campenhout en Lennert Belmans ging richting het brons.

podium juniores EK 2019.jpg (355 KB)

Het is exact 20 jaar na de zege van Sven Nys in een superprestigewedstrijd in Silvelle dat zoon Thibau er de Europese titel weet te pakken.

Thibau en Sven Nys .jpg (392 KB)


Nederlands damessucces

Ook bij de dames junioren ging de titel naar de Lage Landen, maar deze keer wel naar Nederland. Puck Pieterse legde de strijd al snel lam door een ruime voorsprong uit te bouwen. Voor zilver was het spannender. In die strijd ging de Franse Olivia Onesti nog voorbij Shirin van Anrooij. Julie De Wilde was de eerste Belgische op stek zestien. Julie Brouwers finishte als 24ste, Sterre Vervloet werd (27ste) en Jullie Roelandts 28ste

EK 2019 podium juniores dames.jpg (456 KB)

Tekst Toelen / Fotocredits Bart Hazen

Volledige uitslag EK veldrijden 2019 klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!