Twee op twee, vijf op acht, ... Nys junior is goed bezig

Twee op twee, vijf op acht, ... Nys junior is goed bezig

Thibau Nys won het voorbije weekend zowel de wedstrijd in Lille als in Hoogstraten, een twee op twee. Nys junior startte het jaar in het eigen Baal met een zege en pakte er vervolgens nog enkele mooie.

Het voorbije weekend zegevierden wereldkampioenen Sanne Cant en Mathieu van der Poel zowel in Lille als in Hoogstraten. Ook Thibau Nys pakte die dubbel. Hiermee willen we Nys junior absoluut niet naast die twee grote veldritkampioenen plaatsen maar wel meegeven dat de jongeman als eerstejaars junior goed bezig is. Thibau startte het jaar 2019 met de zege in het eigen Baal, won vijf dagen later een wedstrijd in Bonheiden en werd derde op het BK in Kruibeke. Met 6 zeges, waaronder ook de Flandriencross, daarnaast het brons op het EK in Rosmalen en podiumplaatsen in mooie wedstrijden als Ronse, Gieten, Tabor en Zonhoven, kon Nys junior dan al terugblikken op een mooi veldritseizoen.

Een goeie week later won hij zijn eerste wereldbekerwedstrijd in Pont-Château (Fra), wat als eerstejaars alvast voor weinigen weggelegd is . In Hoogerheide kwam Thibau ten val en moest de wedstrijd verlaten. Gelukkig kwam het WK de week erna niet in het gedrang en kon Nys mee afreizen naar Bogense. Daar startte hij zeer goed maar een lekke band sloeg hem terug. Toch liet de jonge kerel de moed niet zakken en sleepte hij er nog een vierde plaats uit de brand. Zonder pech zat er wellicht meer in ....
En het voorbije weekend toonde Thibau Nys zich dus de betere op zowel de zanderige omloop van Lille als in de modder van Hoogstraten, een twee op twee. En een 5 op 8 anno 2019 ....Goed bezig dus !

Ook Witse Meeussen, eindwinnaar van de Wereldbeker bij de juniores en leider in de Superprestige, stond zaterdag en zondag op het podium. In Hoogstraten was dat samen met de Belgische kampioen Cortjens, waarmee Meeussen komende zaterdag in de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke mag strijden voor de eindzege van het klassement.

Foto© Bram van Lent/ Tekst: Bart D


vlnr Witse Meeussen (2) - Thibau Nys (1) - Jetze Van Campenhout (3) Foto©TFoto- Wouter Toelen

vlnr Ryan Cortjens (2) - Thibau Nys (1) - Witse Meeussen (3) Foto© Dirk B - Veldritkrant

Vind de uitslag en het klassement van/na SP Hoogstraten via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!