Timo Kielich en Thibau Nys zegevierden bij de jeugd in Hamme

Timo Kielich en Thibau Nys zegevierden bij de jeugd in Hamme

Thibau Nys mocht als eerste van de dag het zegegebaar maken in de Flandriencross, bij de juniores. Timo Kielich pakte de overwinning bij de beloften in Hamme.

Het duurde tot in de tweede ronde bij de juniores in Hamme tot er zich een select gezelschap afscheidde, Thibau Nys was daar eentje van. Een ronde later was hij alleen op pad, bouwde zijn voorsprong op onder andere Joran Wyseure, Joachim Van Looveren, Jetze Van Campenhout en Lennert Belmans wat uit en leek vlotjes te soleren naar de zege. Maar dat was buiten Wyseure gerekend, die in de finale nog heel sterk kwam opzetten. De jonge Nys wist echter zijn koppositie te consolideren en pakte de zege in de Flandriencross bij de juniores. Joran Wyseure finishte als tweede op een paar seconden en Joachim Van Looveren werd derde.

"Ik kreeg een gaatje in de derde ronde, ietsje vroeger dan ik had gewild. Maar ik ging door. In de voorlaatste ronde had ik twintig seconden en dacht ik aan consolideren. Maar net toen trok Wyseure door. Ik kon niet meer versnellen. Gelukkig hield ik Joran nog af. ", aldus een eerlijke Thibau Nys na de wedstrijd.

Timo Kielich was finaal de sterkste bij de beloften

De wedstrijd startte in mineur voor Ben Turner. De Brit pakte de eerste bocht dusdanig snel dat hij tegen de nadars knalde. Hij had zich duidelijk bezeerd maar kroop terug op de fiets, om een halve ronde later toch op te geven aan de materiaalpost. Rond halfkoers had zich een kopgroep van een twaaltal renners gevormd. Lander Loockx had toen al heel wat initiatief getoond en Timo Kielich en Victor Vandebosch probeerden eerder al weg te geraken, maar tot dan zonder succes.

Uiteindelijk toonde Kielich zich in de slotfase heel sterk en zette dusdanig druk dat het groepje uiteenspatte. Loockx en Jelle Camps mispakten zich nog aan de Toyo Tires trap. Timo Kielich, die alles op alles zette, reed naar de overwinning en een handvol seconden achter hem spurtte Yentl Bekaert een fractie sneller dan Jenko Bonne, die het langst de Steylaerts-777 wist te volgen.

Vind de uitslagen en klassementen van/na de Flandriencross via onze kalenderpagina

Foto's© Veldritkrant / Tekst Bart D / reactie: DVV Trofee
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!