Laurens Sweeck topt internationaal podium in Hasselt

Laurens Sweeck topt internationaal podium in Hasselt

Een Limburgse wedstrijd in het kader van de Soudal Classics, dan moest je dit seizoen op Laurens Sweeck spelen om iets te verdienen. Nadat hij al won in Neerpelt was Sweeck nu ook in Hasselt de beste. Hij ging Clément Venturini en Corné van Kessel vooraf.

Geen wereldkampioen Wout van Aert aan de start, geen Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en ook geen Europees kampioen en revelatie Toon Aerts. Dat geeft kansen aan de mannen van de tweede rij. Bij Marlux-Napoleon Games, nochtans op volle sterkte afgezakt naar Limburg, konden ze die kans niet grijpen.

Kevin Pauwels, nog altijd op zoek naar een eerste overwinning dit seizoen, kwam moeizaam in het ritme en na een zware val als gevolg van een aanrijding met de Amerikaan Stephen Hyde staakte hij met een kapotte schoen al snel de strijd. Michael Vanthourenhout was de enige pion van de ploeg Mettepenningen die wel even op de voorposten verscheen, maar ook hij viel nog voor half koers ver terug en finishte uiteindelijk pas als elfde.

Dan deed Corné van Kessel het een pak beter. De Nederlander uit het kamp van Sven Nys, die vorig jaar in Hasselt een van zijn laatste overwinningen boekte, reed vrij vroeg in de wedstrijd weg uit een op dat moment nog heel omvangrijke kopgroep. Laurens Sweeck zag het gevaar en reageerde. Hij sloot ook aan, maar na een val aan de balkjes mocht hij opnieuw beginnen. Hij kreeg in zijn nieuwe achtervolging hulp van de Fransman Clément Venturini. Met succes, want met nog drie ronden te gaan was de kopgroep van drie een feit.

Niet voor heel lang, want een rondje later begon Sweeck aan zijn rush richting overwinning. Vooral Venturini pruttelde nog wel even tegen, maar toch zag de Fransman zijn achterstand seconde per seconde groeien. In de slotfase legde hij zich neer bij de tweede plaats, initiatiefnemer Van Kessel werd beloond met de derde podiumplaats. Vincent Baestaens en Wietse Bosmans maakten de top vijf compleet.

Laurens Sweeck: “Ik maakte vrij veel foutjes”

Laurens Sweeck was uiteraard heel tevreden met zijn tweede overwinning van het seizoen, maar over zijn wedstrijd op zich had hij wel enige bedenkingen. “Ik had de hele tijd het gevoel dat ik aan het sukkelen was en de foutjes opstapelde, vooral in de bochten. Nadat ik aan de balkjes ten val was gekomen, heb ik mijn mecaniciens toegeroepen om mijn tubes iets harder te zetten. Daarna ging het wat beter, maar het heeft toch vrij lang geduurd vooraleer ik definitief vooraan raakte.”

“Ik heb vervolgens ook het verschil kunnen maken, waardoor ik in de slotronde geen risico’s meer moest nemen. Ik sprong dan ook niet meer over de balkjes, ook al omdat het in die strook steeds slechter begon te liggen. Of ik de inspanningen van vandaag morgen in Koksijde zal voelen, weet ik niet. Ik kan mijn weekend reeds als geslaagd beschouwen en kan enkel hopen dat ik er morgen nog een mooi vervolg aan kan breien.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!