Video: Joris Nieuwenhuis pleziert sponsor, Quinten Hermans baalt

Video: Joris Nieuwenhuis pleziert sponsor, Quinten Hermans baalt

Mathieu van der Poel was niet de enige Nederlander die in Gieten scoorde. Ook bij de beloften won een noorderbuur. Al had Joris Nieuwenhuis het geluk aan zijn zijde: Quinten Hermans was op weg naar winst, toen zijn ketting afliep. De Europese kampioen was ontgoocheld.

Een groep met zowat alle favorieten bleef tot voorbij halfkoers samen. Daarbij wereldkampioen Eli Iserbyt, Europees kampioen Quinten Hermans, Adam Toupalik, Joris Niewenhuis, Nicolaas Cleppe, Sieben Wouters, Yannick Peeters, Thomas Joseph en Lander Loockx.

Stelselmatig dunde de groep uit, tot Joris Nieuwenhuis en Quinten Hermans alleen overbleven. In de slotronde stevende Hermans solo af op winst. Tot... een weerbarstige ketting er anders over besliste. Tien seconden bonus werden er tien achterstand. Nieuwenhuis profiteerde optimaal. Yannick Peeters mocht als derde mee op het podium.

Bekijk en beluister hieronder het interview met de twee tenoren: een ontgoochelde Quinten Hermans en een blije Joris Nieuwenhuis. Die komt volgend jaar trouwens uit voor het opleidingsteam van Sunweb-Giant.



Foto: ©Photopress.be / Video: ©JulienGielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!