GP Klein Oisterwijk verwacht internationale toppers

GP Klein Oisterwijk verwacht internationale toppers

Op zondag 15 oktober vindt op Landal Klein Oisterwijk al de 3e editie plaats van de UCI cyclocross GP Klein Oisterwijk. 'Internationale toppers komen naar cyclocross Grote Prijs Klein Oisterwijk', klinkt het vanuit de organisatie

De organisatie van GP Klein Oisterwijk is weer in handen van Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk (SWMO) en heeft haar cyclocross zien uitgroeien tot één van de toonaangevende wedstrijden in Nederland.

"De afgelopen twee edities waren meer dan sterk vertegenwoordigd door de internationale top. Zo wist Puck Pieterse vorig jaar de wedstrijd bij de dames elite op haar naam te schrijven. Dit voor Blanka Vas en Leonie Bentveld (lees hier).", klinkt het met trots vanuit de organisatie. Later in 't seizoen schitterde Puck Pieterse in nog meer wedstrijden. Ook bij de heren was er een mooi podium, met Ryan Kamp, Jens Adams en Witse Meeussen.

Strategisch

De keuze voor de datum in oktober is een strategische, leiden we af uit de woorden van voorzitter Hans Cornelis. “De absolute veldrittoppers nemen deel aan de wereldbeker wedstrijden in Amerika. De animo voor de oversteek naar de VS neemt wel af. Dat komt door de hoge kosten maar ook door het negatieve effect van het tijdsverschil. Daar komt nog bij dat er nu, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet drie aaneengesloten wedstrijden maar één wedstrijd op niveau is die in deze periode in Amerika wordt verreden. Des te interessanter zal onze wedstrijd zijn voor de renners die niet voor één wedstrijd de oversteek willen maken. We zijn nu al verzekerd van deelnemers uit de top 10 van de wereldranglijst besluit de voorzitter”., luidt het.

Parcours

Aan het parcours werd een beetje gesleuteld “Ten opzichte van vorig jaar weer wat aanpassingen" meldt Peter Hoffmans. "Landal Klein Oisterwijk is volop in ontwikkeling. Op termijn komen hier circa 325 luxe en duurzame vakantiewoningen. We overleggen regelmatig met de eigenaar om ons parcours zo in te passen dat we elkaar niet in de weg zitten. Toch weten we ook dit jaar publiek en renners weer spektakel te bieden. De schuine kant, trappen, balken, zandstroken het zit er weer allemaal in. Nieuw dit jaar is de brug die we met behulp van stijgermateriaal en planken laten opbouwen. Dit om het parcours nog selectiever te maken maar ook om het middenterrein makkelijker toegankelijk te maken voor publiek."

Generale repetitie voor 't NK veldrijden

Hoffmans wist overigens met een 'big smile' nog een leuk weetje te vertellen. "We willen dit nog later breed wereldkundig maken maar in januari 2025 organiseren wij hier het NK Veldrijden. Een mega groot evenement. Dit jaar zien we als een soort van generale repetitie hiervoor.”

Programma

Op zaterdag 14 oktober komen de jongeren tot 14 jaar in actie in diverse wedstrijden en op zondag 15 oktober rijden dan de nieuwelingen, junioren, beloften en de dames elite en heren elite hun wedstrijden.

Gratis inkom

"Mede dankzij de geweldige sponsoren is de toegang voor het publiek volledig gratis.", luidt het nog vanuit de organisatie

Info via klik hier

Bron en fotocredit: Organisatie GP Oisterwijk

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!