Pieterse opent haar veldritseizoen met een zege

Pieterse opent haar veldritseizoen met een zege

Puck Pieterse heeft haar veldritseizoen geopend met de zege in de GP Oisterwijk. Ook op de tweede en derde plaats jong talent, met de Hongaarse kampioene Blanka Vas en Leonie Bentveld, de winnares van de Wereldbeker bij de junioren dames vorig siezoen

Los van de Wereldbekerwedstrijden stond er op zondag 16 oktober 2022 nog heel wat cyclocross gepland op de veldritkalender, onder andere in Nederland. In de GP Oisterwijk zegevierden zowel bij de nieuwelingen als bij de junioren de Belgische kampioenen. Respectievelijk Arthur Van Den Boer en Yordi Corsus zijn aan een straffe reeks bezig. Bij de meisje nieuwelingen was de overwinning voor de Nederlandse Mae Cabaca.

In de namiddag mochten ze in Klein Oisterwijk rekenen op een mooi deelnemersveld voor de dameswedstrijd. De battle voor de zege werd er eentje tussen de jonge talenten en daarin toonde Puck Pieterse zich in haar eerste race meteen de beste.

Zo klonk de beloftenwereldkampioene veldrijden op het einde van haar zomercampagne, met het oog op de winter: "Ik hoop een vaste plek te kunnen hebben tussen de toppers en mik op top-vijf-plaatsen, maar liefst ook op het podium. Mijn hoofddoel wordt weer het WK en ik hoop er mijn titel te kunnen verlengen of misschien wel voor het podium te gaan bij de elite. Als die kans erin zit, dan zal ik dat niet laten liggen.", aldus de talentvolle Nederlandse, die alvast succesvol is gestart

1. Puck Pieterse (Ned)
2. Blanka Vas (Hon)
3. Leonie Bentveld (Ned)
4. Aniek van Alphen (Ned)
5. Marion Norbert Riberolle

Bij elite heren is het Ryan Kamp, die na twee zeges op Spaanse bodem vorige week, er nu eentje te pakken heeft op Nederlandse. De strijd voor de overige podiumplaatsen werd gewonnen door Jens Adams en Witse Meeussen.

Vind de uitslag klik hier

Archieffoto credit Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!