Hermans kleurde mee de wedstrijd in Brussel

Hermans kleurde mee de wedstrijd in Brussel

Het hoeft geen betoog dat het Tormans CX team het voorbije weekend de wedstrijden mee kleurde. Op zaterdag won Quinten Hermans de Meetjeslandcross in Eeklo en daags nadien mocht hij nogmaals het podium op, als tweede.

Bij het Tormans CX team van Bart Wellens hebben ze op het einde van dit veldritseizoen nog 'jus' in de benen. Quinten Hermans pakte het voorbije weekend op zaterdag uit in Eeklo en soleerde er naar een deugddoende zege (lees hier). Op zondag, in de Brussels Universities Cyclocross, werd hij verdienstelijk tweede.

Teamgenoten Van Kessel en Hermans startten goed in Brussel en vormden meteen een kopduo. Even later werd het een trio toen ook Toon Aerts bij hen aansloot. Voor Quinten leek het iets te snel gaan en hij moest de rol wat lossen. Even later zag ook Corné een sterke Aerts van hem wegrijden. Van Kessel kende ook nog pech, met een lekke band, en zakte nog verder terug. Quinten wist echter terug de aansluiting te maken met Toon, toen die de materiaalpost binnenreed voor een noodzakelijke fietswissel. Voor meerdere renners werd het door ijzelvorming moeilijk om vlot in de klikpedalen te geraken, een euvel waar ook Hermans leek mee te kampen en zo finaal de Baloise Trek Lion zag wegrijden richting de zege (zie hier). Maar de tweede stek wist hij wel te consolideren. Belofte Niels Vandeputte palmde de derde podiumplaats in (lees hier)

Vind de uitslagen en het eindklassment van/na de Brussels Universities Cyclocross klik hier

Brussel 2021 podium heren.jpg (657 KB)

"Uiteraard wou ik bevestigen na mijn prestatie van gisteren en ik ben blij dat ik erin geslaagd ben.", liet Hermans optekenen voor het Tormans CX Team. "De winst was vandaag helaas net wat te hoog gegrepen, omdat ik teveel schoonheidsfoutjes maakte. Na de lekke tube van Toon Aerts kwam ik opnieuw in een winnende positie, maar het duurde niet lang vooraleer de vogel opnieuw was gaan vliegen. De verhoudingen werden dus gerespecteerd.", klinkt het.

"Er wacht mij nu nog één wedstrijd in het veld vooraleer ik aan mijn wegcampagne met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux begin. Daarvoor heb ik deze week al wat rust ingepland. Vorig jaar kwam ik in Oostmalle nog goed voor de dag, dus heb ik niet geaarzeld om deze planning te herhalen. Ik ben razend enthousiast!", luidt het bij de Kempenaar.

Fotocredits TFoto - bron reactie: Tormans CX Team
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!