Happy Dog Cat

Bijzonder deugddoende zege voor Quinten Hermans

Bijzonder deugddoende zege voor Quinten Hermans

Quinten Hermans heeft de Ethiascross Eeklo - de Meetjeslandcross - gewonnen. Net voor halfcross plaatste Quinten een versnelling en soleerde naar een bijzonder deugddoende zege. Toon Aerts won het van Eli Iserbyt in de spannende strijd voor de tweede plek

Lars van der Haar wist als eerste op te draaien richting het veld in Eeklo, gevolgd door Michael Vanthourenhout, ... Ook teamgenoten Quinten Hermans en Corné van Kessel hadden hun start niet gemist en de twee vormden even later een koptrio met Toon Aerts. Toen de Baloise Trek Lion bleef haperen, muisde Van Kessel er alleen van onder. De Nederlander werd in de de derde ronde bijgebeend door Daan Soete en Hermans, die braaf in het wiel bleef zitten. En ook Aerts en Michael Vanthourenhout volgden kort. Eli Iserbyt, die nogal veel foutjes maakte in de eerste wedstrijdhelft, bengelde op dat moment nog iets verder achterop. Corné probeerde wederom weg te glippen maar Aerts liet niet begaan en Hermans, die vlot volgde, waagde even later zijn kans. Quinten slaagde ook in zijn opzet. Hij wist zijn voorsprong ronde per ronde wat uit te bouwen en soleerde naar een deugddoende zege. Vorige zomer kwam de Kempenaar immers ten val en er volgde een lange herstelperiode, een zoektocht naar het goede gevoel ...

Doet echt deugd

"Deze overwinning doet echt deugd!", liet Quinten optekenen voor het Tormans CX Team.  "Sinds mijn val in de Dauphiné Libéré kreeg ik, met uitzondering van op het Wereldkampioenschap, nooit echt het goede gevoel te pakken. De hele winter heb ik mijn uiterste best gedaan om mijn topniveau te bereiken. Met alle details heb ik rekening gehouden, en toch werd ik niet met de verhoopte resultaten beloond. Deze overwinning is dan ook erg emotioneel. Zelfs mijn Europese en Belgische titels komen op dit gebied niet in de buurt. Ondanks ik er tot het einde van het seizoen voor de volle 100% voor ga, had ik de hoop om nog een grote vis binnen te kunnen halen wat opgeborgen. Door de weersomstandigheden had ik deze wedstrijd in Eeklo zelfs pas last minute aan mijn programma toegevoegd. Deze verrassing maakt het dus des te mooier!", klinkt het bij een begrijpelijk emotionele Quinten.

EEK_8354.JPG (676 KB)

"Het ploegenspel met Corné draaide enorm goed uit vandaag. In het begin reed hij aan de leiding, vanaf de vierde ronde nam ik over. Dankzij de samenwerking met een mental coach, en uit ervaring, heb ik geleerd om van bocht tot bocht te koersen en niet verder te kijken. Op dit uiterst gladde parcours schuilde het gevaar om elke hoek, maar ik slaagde er in om bijna foutloos te blijven. Ik ga hiervan genieten en kom met een trots gevoel aan de start van mijn twee laatste veldritten van het seizoen, morgen in Brussel en een week later in Oostmalle."

Strijd voor plek 2

De strijd voor de tweede plek was nog spannend. Iserbyt had het goede ritme gevonden en was tot bij de achtervolgers gefietst. Daar bleken Aerts en Iserbyt nog over de beste papieren te beschikken en de twee vochten het dan ook onderling uit voor de tweede stek. En .... de Baloise Trek Lion kon de West-Vlaming voor blijven.

EEK_8375 podium heren.jpg (351 KB)

Vind volledige uitslag klik

Fotocredits TFoto


Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930