Niels Vandeputte heel knap derde in Brussel

Niels Vandeputte heel knap derde in Brussel

Belofte Niels Vandeputte finishte als derde in de Brussels Universities Cyclocross. Een heel knappe prestatie van de technisch sterke Alpecin-Fenixrenner, die daags voordien in Eeklo ook al als vijfde over de meet kwam.

Niels Vandeputte toonde zich al redelijk snel bij de betere van de achtervolgers op het koptrio Aerts-Van Kessel-Hermans in de Brussels Universities Cyclocross, en reed rondenlang alleen op de vierde stek. Toen Corné van Kessel lek reed en terugzakte, kwam de Alpecin-Fenixrenner in een positie voor de derde podiumplaats en hij wist deze met verve te consolideren.

"Het gaat heel goed de laatste weken.", vertelde Niels na afloop. "Vorig weekend ging het ook wel goed, maar dan had ik wel wat pech en zo. En nu, met de sneeuw en het ijs, dat ligt me allemaal wel, zo'n technishe parcours. Ik was vandaag ook goed weg."

Vandeputte schoof na de lekke band van Van Kessel op naar plek drie. "Dat is een plek dat ik van heel het seizoen nog niet gereden heb. Zeker niet bij de profs. Om het dan zo af te ronden, dat is een droom eigenlijk." Het gaf hem enerzijds vleugels "In de laatste ronde probeer je het wat voorzichtiger te doen, maar dan begin je net fouten te maken en dat geeft dat toch een beetje stress. Maar ik ben heel blij dat ik het heb kunnen afronden.", aldus een gelukkige Niels Vandeputte.

Brussel 2021 podium heren.jpg (657 KB)
vlnr: Quinten Hermans (2de) - Toon Aerts (1ste) - Niels Vandeputte (3de)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie : X²O Badkamers Trofee




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!