Superprestige Ruddervoorde gaat door zonder publiek

Superprestige Ruddervoorde gaat door zonder publiek

De Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde gaat door op 24 oktober 2020, weliswaar zonder publiek blijkt ...

In coronatijden is het sowieso niet evident om een event te mogen en te kunnen organiseren, ook in veldritland. Er mogen dan wel crossen op de kalender staan, zekerheid is er niet. Gisteren geraakte bijvoorbeeld bekend dat de Cross in Diegem anno 2020 niet kan doorgaan (lees hier). Vandaag wordt gemeld dat de Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde kan doorgaan, weliswaar zonder publiek.

"Gezien de huidige COVID-19 problematiek, zal de organisatie plaatsvinden zonder toeschouwers en VIP én met strikte veiligheidsmaatregelen voor renners, omkadering en medewerkers volgens het protocol van de KBWB", laat het bestuur van Vzw Wijkcomité St-Godelieve Ruddervoorde ons weten. 

Na overleg met de lokale overheid, brandweer en politie was het de organisatoren duidelijk dat het onmogelijk was om publiek toe te laten. "Onbegonnen werk", vertelde organisator Wim Pyfferoen aan hln. "We kunnen het niet regelen dat duizenden mensen veilig binnen en buiten gaan, laat staan ze in bubbels van vijf plaatsen."


Dat er zonder publiek flink wat centen worden misgelopen in Ruddervoorde, hoeft geen betoog voor wie het daar een beetje kent. De organisatie, die meer dan 30  jaar ver kan terugblikken en zich niet laat afstoppen door corona, spreekt nu zijn buffer aan om de cyclocross toch te laten doorgaan. "Omdat we onze renners respecteren", klinkt het bij Pyfferoen

Dat de openingsmanche van de Superprestige doorgaat op zondag 11 oktober 2020 in Gieten (Nederland), gaf Veldritkrant al eerder mee (lees hier). Daar is het met een beperkt aantal toeschouwers. Ook voor de Rapencross Lokeren en de Polderscross Kruibeke kwam er al groen licht (lees hier)

Vind ten gepaste tijde info via onze kalenderpagina klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie hln.be

Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!