Dan toch groen licht voor Rapencross Lokeren

Dan toch groen licht voor Rapencross Lokeren

Stad Lokeren laat de Rapencross dan toch toe op 26 september 2020 en ook de Polderscross in Kruibeke kan doorgaan, op 3 oktober dan. Beide onder aangepast protocol ... helaas zonder publiek.


"De kogel is door de kerk.", luidt het in het persbericht van Golazo. De stad Lokeren heeft zijn fiat gegeven voor de Rapencross in het Park Ter Beuken, op zaterdag 26 september. Weliswaar achter gesloten deuren en met strikte veiligheidsmaatregelen voor renners, omkadering en medewerkers. Dat geldt ook voor de Polderscross in Kruibeke op zaterdag 3 oktober.

Zonder toeschouwers en VIP’s, strikte veiligheidsmaatregelen voor ploegen en medewerkers en met wedstrijden voor alleen de elite bij de mannen en vrouwen. Zo kan het internationale veldritseizoen 2020-2021 van start gaan op 26 september in Lokeren en op 3 oktober in Kruibeke. Op beide plaatsen zal het parcours volledig afgesloten zijn, in Lokeren liggen start en aankomst ook niet meer op de openbare weg.

Kurt Vernimmen, organisator van zowel de Rapencross als de Polderscross: “Dat was erg mooi nieuws dat de stad Lokeren ons bracht. Niet alleen voor onszelf, maar voor al wie in de cross zit of er graag naar kijkt. Er is nu duidelijkheid en er kan gereden worden. Mits weliswaar strikte maatregelen in acht te nemen; we zullen het protocol van de KBWB minutieus volgen. Helaas wordt het een seizoensstart zonder publiek, maar het was dat of niks en beide wedstrijden worden sowieso live uitgezonden.”

Ook Golazo, organisator van de overkoepelende Ethias Cross, is tevreden. Christophe Impens: “We hebben samen met de KBWB, andere organisatoren en de ploegen veel voorbereidend werk gedaan om het veldritseizoen toch te kunnen laten starten, ongeveer zoals initieel gepland. Wij zijn de lokale overheden enorm dankbaar om het licht op groen te zetten. Daarnaast zijn we ook blij dat de partners van de Ethias Cross blijven geloven in dit project. Voor de fans is het uiteraard jammer dat ze voorlopig niet ter plaatse kunnen supporteren, maar gelukkig kan alles live gevolgd worden op vtm.”

Programma 

16u15 elite dames
17u30 elite heren

Fotocredit Veldritkrant - bron: persbericht Golazo

 

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!