Superprestige Gieten - van nieuwelingen tot en met elite

Superprestige Gieten - van nieuwelingen tot en met elite

In tegenstelling tot de Belgische openers van het veldritseizoen, Rapen- en Polderscross, gaat in de Superprestige Gieten (Nederland) ook jeugd van start. En er is ook publiek toegelaten, weliswaar beperkt.

Op zondag 11 oktober 2020 staat de openingsmanche van de Superprestige gepland, in Gieten (Ned). De Nederlandse organisatie heeft 7 categorieën op het programma staan, van nieuwelingen tot en met elite. Starturen zijn aangepast in functie van de tv-uitzending van de WorldTourwedstrijd Gent-Wevelgem. Alles gaat dit jaar door op een aangepast, compacter en selectiever parcours rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten. Er is ook werk gemaakt van een duidelijk protocol voor elk (vind alle info hier), waarbij vooral gerekend wordt op het gezond verstand.

Blij weer te mogen organiseren

En, zoals het nu zit, zijn er ook toeschouwers welkom, weliswaar beperkt tot 250. Dit naast vip-gasten en de 2 begeleiders per deelnemer.

"Dat is wat volgens de coronamaatregelen in Nederland toegestaan is.", weten we van Jantienus Warners, secretaris van Stichting Wieler promotion Oostermoer. "Maar, wij als organisatie, zijn blij dat we weer mogen organiseren, in het belang van het veldrijden. Dit wordt gelukkig door de renners gewaardeerd, want de meeste categorieën zijn al volgeboekt, met veel Belgen en Britten."

"De kaartverkoop zal waarschijnlijk rond 8 september van start gaan. De verwachting is dat de kaarten snel weg gaan zijn",  klinkt het nog ... Dat denken wij ook.

Fotocredit Veldritkrant

Lees: Dan toch groen licht voor Rapencross op 26 september 2020 klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!