Kevin Kuhn en Théo Thomas versterken Tormans CX-Team

Kevin Kuhn en Théo Thomas versterken Tormans CX-Team

Het Tormans Cyclo Cross Team versterkt zich met de Zwitser Kevin Kuhn en de Fransman Théo Thomas. De ploeg met Quinten Hermans, Thomas Mein, Corné Van Kessel en Emiel Verstrynge, onder leiding van Bart Wellens, kent zo bijna zijn definitieve samenstelling voor komend veldritseizoen, laat het team weten.

De 22-jarige Kevin Kuhn heeft een succesvolle winter als laatstejaars belofte achter de rug en zal zijn debuut in de elite categorie in de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team maken. De Zwitser schreef de Wereldbeker bij de beloften op zijn naam dankzij overwinningen in de manches in Bern, Namen en Heusden-Zolder (lees hier). In Tabor moest hij zijn meerdere erkennen in zijn toekomstige ploegmaat Thomas Mein (lees hier), later deelden de twee nogmaals het podium in de wereldbekermanche in Nommay. (zie foto, Ryan Kamp flankerend)

NOM_4508 podium beloften.jpg (249 KB)

Op het Wereldkampioenschap in Dübendorf, in de buurt van zijn woonplaats Gibswil, greep de Zwitserse kampioen bij de beloften net naast de regenboogtrui. De Duitstalige renner, die veldrijden met mountainbike combineert, blijft tot het einde van het veldritseizoen 2020-2021 bij het Tormans Cyclo Cross Team.

In de beloftencategorie wordt de Fransman Théo Thomas komende winter aan de kern toegevoegd. Een 10e plaats in de Wereldbeker in Koksijde figureert als uitschieter op het palmares van de renner uit de Alsace. In deze wedstrijd schitterde hij ook al bij de junioren met een 4e plaats. De 19-jarige renner stapt voor aankomend veldritseizoen 2020-2021 over van CC Etupes, maar blijft voor de wegwedstrijden wel aangesloten bij het Franse opleidingsteam van Circus-Wanty Gobert-Tormans.

"Ik ben heel blij met mijn overstap naar het Tormans Cyclo Cross Team.", klinkt het bij Kuhn. "Ik heb een uitstekende winter achter de rug, en ben benieuwd naar wat ik bij de elite kan presteren. Net als vorige winter bij de beloften zal ik op de wereldbeker focussen. Deze maand staan twee trainingskampen met het team op het programma en augustus neem ik deel aan enkele mountainbike wedstrijden om het veldritseizoen voor te bereiden. Laat alles maar beginnen!"

Ook Thomas is enthousiast om bij het Tormans Cyclo Cross Team te beginnen. "Dankzij mijn team CC Etupes werden tijdens de Wereldbeker in Koksijde eerste contacten gelegd, en sinds deze tiende plaats volgden ze me op de voet. Zandcrossen liggen me wel, dus ik kijk al uit naar het Wereldkampioenschap in Oostende. Ik ben blij dat we deze week op trainingskamp aan de slag kunnen!"

Sportdirecteur Bart Wellens (lees hier)

"Kevin Kuhn is een renner met veel talent en een groot doorzettingsvermogen.", zegt sportdirecteur Bart Wellens." Ik ben benieuwd om tijdens dit eerste trainingskamp zijn persoonlijkheid en capaciteiten beter te leren kennen. Het is een uitdaging om met deze Zwitser aan de slag te gaan en dat spreekt me aan!"

"Théo Thomas is een element voortkomend uit onze onze opleidingsploeg CC Etupes. We hebben hem nog niet vaak in België aan het werk gezien, maar tijdens onze eerste kennismaking heb ik geleerd dat hij veel ambitie heeft een zeer gemotiveerd is om bij het Tormans Cyclo Cross Team aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar mijn taak om deze jongens naar een hoger niveau te brengen!"

"Onze groep voor aankomende winter groeit stilaan naar zijn definitieve vorm. Onze profs, Quinten Hermans en Corné Van Kessel, hebben hun status al bewezen, maar hebben de ambitie om nog een trapje hoger te bereiken. Onze jeugd wilt in hun voetsporen treden en krijgt in ons nieuwe project te kans om rustig te groeien. Dankzij de beperkte grootte van deze groep hebben we de tijd om iedereen de volle aandacht te geven", luidt het.


Fotocredits TFoto - bron: Tormans Cyclo Cross Team
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!