Happy Dog Cat
Velofollies 2022

Thomas Mein profiteert optimaal in Tabor

Thomas Mein profiteert optimaal in Tabor

De zege bij de beloften leek met nog één ronde te gaan voor Ryan Kamp te zijn. De Nederlander reed echter lek, waardoor de Brit Thomas Mein de overwinning nog wist weg te kapen. De Zwitser Kevin Khun, tweede vandaag, blijft wereldbekerleider.

We kregen een erg gesloten wedstrijdbegin bij de beloften in Tabor. Na de eerste twee ronden durfden we zelfs even van pelotonvorming spreken. In de tweede wedstrijdhelft staken Ryan Kamp, Thomas Mein, Antoine Benoist, Gerben Kuypers en Kevin Kuhn er dan toch bovenuit.

Na verschillende keren geschud te hebben aan de boom bleven Kamp en Mein nog alleen over vooraan. In de voorlaatste ronde rook de Nederlandse kampioen zijn kans en reed van Mein weg.

Opnieuw bepaalde een lekke band de finale van de koers. Opnieuw voor de leider. Kamp reed lek en zag zo zijn concurrenten voorbijsnellen. Thomas Mein, alleen in de tweede positie, nam de leiding over en gaf deze nooit meer af. De Brit won zo de wereldbekermanche, in Tabor.

Voor de overige podiumplaatsen werd het nog heel spannend. Uiteindelijk kaapte Kevin Khun de tweede plek, gevolgd door de Fransman Antoine Benoist. Gerben Kuypers viel als eerste Belg net naast het podium. Jarno Bellens finishte als zesde.

De andere Belgen groepeerden zich. Toon Vandebosch, Timo Kielich (problemen met de derailleur vroeg in de wedstrijd) en Andreas Goeman bolden over de streep op de plekken twaalf tot en met veertien. Yentl Bekaert werd nog achttiende.

Tekst en Fotocredit: Toelen

Uitslag en WB-stand beloften na Tabor klik hier
Zoeken

Kalender

december 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031