Kevin Kuhn pakt zege in Heusden-Zolder én eindwinst Wereldbeker

Kevin Kuhn pakt zege in Heusden-Zolder én eindwinst Wereldbeker

Na Bern en Namen was de Zwitser Kevin Kuhn ook in Heusden-Zolder weer een maat te sterk voor de verzamelde concurrentie. De wereldbekerleider kreeg op het podium het gezelschap van de Fransman Antoine Benoist en de Zwitser Loris Rouiller. Kuhn is nu al zeker van eindwinst.

Een grote kopgroep kleurde de beginfase van de beloftenwedstrijd op het Circuit van Zolder. Na twee ronden bonden Kevin Kuhn, Niels Vandeputte, Loris Rouiller en Jelle Camps de kat de bel aan.

Camps haakte al snel af vooraan en in de achtergrond zaten ze niet stil. Toon Vandebosch en Antoine Benoist waren de eerste die de sprong maakten naar de leiders. Even later deden ook Jakob Dorigoni, Thomas Mein, Jelle Camps en Tim van Dijke dat.

Negen leiders werden er terug zeven toen Camps opnieuw moest lossen vooraan en het ook te snel ging voor Toon Vandebosch. Verschillende jongens probeerde het maar niemand maakte het verschil. Kuhn reed ook nog lek net voor de materiaalpost, maar kon snel weer aanpikken. Met zeven begonnen we aan de laatste halve ronde.

Daar maakte Kevin Kuhn in de laatste afdalingen het verschil. In de spurt haalde Antoine Benoist het van een tweede Zwitser, Loris Rouiller.

ZOL_0553.JPG (642 KB)

Niels Vandeputte viel net naast het podium. Ryan Kamp, tweede in het algemeen klassement moest de wedstrijd vroeg verlaten na een val tegen een paaltje.

Eindwinst

Net als bij de juniores tellen bij de beloften de 4 beste wedstrijden voor het eindklassement. Met drie zeges en een tweede plaats is Kevin Kuhn nu al zeker van eindwinst. Thomas Mein en Niels Vandeputte zijn de enige beloften die ook een wereldbekermanche wonnen en nog drie zeges kunnen behalen, wetende dat er slechts twee wedstrijden voor dit klassement resten. Zelfs al wint één van die twee jongens beide, dan nog is hun beste uitslag voor de vierde wedstrijd een vierde plaats.

Fotocredit TFoto en tekst Toelen

Volledige uitslag en stand van/na WB Heusden-Zolder klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!