Wie volgt Stybar op als winnaar van de Omloop?

Wie volgt Stybar op als winnaar van de Omloop?

In 2019 won drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar de Omloop Het Nieuwsblad. Ook dit jaar, voor de 75ste editie, behoort de sympathieke Tsjech tot de favorieten. Maar daar zijn er uiteraard meerdere van ...

Anno 2019 zegevierde Zdenek Stybar in de Omloop Het Nieuwsblad (lees hier) . Met het ziek uitvallen van Mathieu van der Poel (lees hier) voor deze Vlaamse openingsklassieker is er alvast één van de drievoudige wereldkampioenen veldrijden minder die in de jubileumeditie anno 2020 de overwinning kan pakken. Wout van Aert, ook drie wereldtitels veldrijden bij de profs op zijn naam, is er deze week onverwacht bijgekomen (lees hier). Het is bewonderenswaardig dat de Lillenaar na zijn kwalijke val in de Ronde van Frankrijk, en de zeer ernstige blessure die hij daarbij opliep, nu al klaar is om op dit niveau te koersen. Van Aert rijdt nooit zomaar eventjes mee en is meteen ook iemand om in de gaten te houden, weet menig koerskenner. Zijn korte passage in het veld het voorbije seizoen sloot hij af met een zege op het thuisfront (lees hier) en dat gaf alvast vertrouwen voor wat komt .... De weersomstandigheden kunnen in het voordeel spelen van de (ex-)veldrijders. Mike Teunissen en Pascal Eenkhoorn, beide goede veldrijders bij de jeugd, zijn teamgenoten van Van Aert in de Omloop.

Wie ook deel uitmaakt van het peloton, is voormalig veldrijder Johan Jacobs. De Zwitserse Belg maakte eind 2018 de switch naar de weg en mocht de voorbije zomer een tweejarig contract ondertekenen bij de WorldTourploeg Movistar (lees hier). Jacobs wordt morgen, op 1 maart 2020, 23 jaar.

Om 13u30 start de uitzending op Sporza. Op Eurosport kan je terecht vanaf 14u

Zoek het nummer van jou favoriet op de deelnemerslijst van de elite heren klik hier

Bij de dames zien we ook enkele vertrouwde namen uit het veldrijden staan op de deelnemerslijst van de Omloop voor elite dames, de 15de editie. Christine Majerus maakt deel uit van de selectie Boels Dolmans Cycling Team en Lucinda Brand komt op de weg uit voor Trek-Segafredo. 


Fotocredits Deceuninck-Quick Step Cycling Team/Getty Images

Info Omloop Het Nieuwsblad 2020:

Elite dames klik
Elite heren klik

Uitslag elite dames klik hier - Wereldkampioene Annemiek van Vleuten wint
Uitslag elite heren klik hier - Jasper Stuyven wint

Mike Teunissen 6de
Wout van Aert 11de
Johan Jacobs 27ste
Zdenek Stybar 37ste
Pascal Eenkhoorn 39ste
Clement Venturini 41ste




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!