Zdenek Stybar zet Omloop Het Nieuwsblad op zijn palmares

Zdenek Stybar zet Omloop Het Nieuwsblad op zijn palmares

Zdenek Stybar heeft met de zege in de Omloop Het Nieuwsblad zijn grote Vlaamse klassieker te pakken. De Tsjech van het team Deceuninck-Quick Step wist met een splijtende aanval op 2 km van de finish zijn vier metgezellen achter zich te houden.

Een grotere kopgroep met tal van favorieten werd er eentje van zes man na een val van Tiesj Benoot op één van de wegen na de Berendries. Greg Van Avermaet kreeg Tim Wellens, Dylan Teuns, Zdenek Stybar, Alexey Lutsenko en Daniel Oss mee vooraan. Deze laatste moest op de Muur van Geraardsbergen de rol lossen toen Stybar en Van Avermaet zij aan zij op de kop naar boven reden. Met vijf reden ze vervolgens richting de finish in Ninove. Greg Van Avermaet beschikte duidelijk over een stel goede benen en versnelde een paar keer maar zonder resultaat. Dan maar alles onder controle houden, leek het. De Olympische kampioen pareerde een aanval van Tim Wellens, die bij een passage aan een middenberm verraste door de andere kant te kiezen voor zijn slotoffensief. Toen de 5 renners terug samen waren, koos Stybar het juiste moment op 2 km van de meet om weg te springen. Het was wederom Van Avermaet die reageerde maar hij had net een cartouche verschoten, wist het gat niet te dichten en de Deceuninck- Quick Steprenner soleerde naar de zege in de openingsklassieker.



Eindelijk

"Eindelijk is het gebeurd en heb ik een kasseiklassieker gewonnen!", liet drievoudig wereldkampioen veldrijden Stybar, die al even wacht op zo'n wegzege, optekenen voor het team. Zijn ritwinst in de Algarve vorige week gaf hem en het team vertrouwen. "Het gevoel is erg fijn, de vorm is goed en de ploeg heeft vertrouwen in mij. Dat is zo belangrijk, alles viel op zijn plek vandaag en ik ben zo blij met wat ik bereikt heb.", aldus een zeer blije Zdenek, die al uitkijkt naar het volgend weekend met de Strade Bianche op 9 maart.

Voor Patrick Lefevere was het van 2005, met Nick Nuyens, geleden dat zijn team nog eens de Omloop won. Maar anders aan zeges geen gebrek hoor.

Vind de volledige uitslag hier


Foto's © Deceuninck-Quick Step Cycling Team/Getty Images / Tekst: Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!