Jaarmarktcross 1ste veldrit -in outfit Telenet Baloise Lions- voor Lucinda Brand

Jaarmarktcross 1ste veldrit -in outfit Telenet Baloise Lions- voor Lucinda Brand

Terwijl veel van haar collega's zondag van start gaan op het EK veldrijden, begint voor Lucinda Brand pas op maandag 11 november het veldritseizoen, met de Jaarmarktcross in Niel. De Nederlandse kampioene kan alvast mee zorgen voor extra kersen op de taart van de Telenet Baloise Lions.

Het hoeft weinig betoog dat de Telenet Baloise Lions zich tijdens de wedstrijden bij elite heren steevast met meerdere renners goed vooraan het deelnemersveld weten te positioneren. Op de paar maanden dat het veldritseizoen 2019-2020 bezig is, moeten ze zich tevreden stellen met de zege van Toon Aerts in de superprestigewedstrijd Boom (lees hier), die van Lars van der Haar in de Nacht van Woerden, van Quinten Hermans in Beringen (zie hier), van Thijs Aerts in Contern (Lux) en de dubbel van Jim Aernouts in Slovakije (lees hier). Dankzij de sterkte in de breedte doen ze het goed in de klassementen, waar ze met 4 tot 5 renners in de top 10 staan. In bijvoorbeeld dat van de Superprestige bezetten vier Lions de top 5, met de Belgische kampioen op één, met een gelijk aantal punten als Laurens Sweeck maar Toon heeft wel een wedstrijd gewonnen. (zie hier)

Niet nerveus

"Tijdens die eerste twee maanden van het seizoen bleek duidelijk dat we, als team, in de breedte heel veel regelmaat tonen. Wekelijks plaatsen we meerdere Telenet Baloise Lions in de top 10, zowel in de wedstrijduitslagen als in de algemene klassementen. De uitschieters ontbreken we nog, maar dat maakt ons niet nerveus. Al onze renners werken ongelooflijk hard en dat levert die regelmatigheid op", aldus teammanager Sven Nys.

Jaarmarktcross start van het veldritseizoen

Dat Lucinda Brand het team van Sven Nys kwam versterken, werd begin augustus bekendgemaakt (lees hier). Volgende week maandag staat het Nederlands talent aan de start van haar veldritseizoen en zal ze voor het eerst in competitie treden in outfit van de Telenet Baloise Lions. Samen met Ellen Van Loy kan ze op 11 november in de Jaarmarktcross Niel alvast dingen naar een extra kers voor op de taart.

De wereldbekerwedstrijden van Tabor (Tsj), Koksijde, Namen, Heusden-Zolder en Hoogerheide (Ned) staan alvast ook op het programma van de Nederlandse kampioene, richting het WK veldrijden. Alsook de nieuwe cross in Kortrijk (lees hier) op 30 november, de Druivencross Overijse, die ze vorig jaar won (lees hier) en uiteraard ook het NK. (klik hier voor haar programma)

Fotocredits Eli Verheyen / bron reactie: Telenet Baloise Lions

Info Jaarmarktcross Niel (2de manche Rectavit Series) klik

portret_lucinda.JPG (103 KB)







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!