Belgen speelden het voorbije weekend Europees

Belgen speelden het voorbije weekend Europees

Naast twee Belgische topcrossen stonden er ook wedstrijden in andere Europese landen op het programma van de veldrijders het voorbije weekend.

Quinten Hermans pakte op zaterdag de zege in Beringen voor de Telenet Baloise Lions (lees hier). Op dezelfde dag mocht zijn teamgenoot Jim Aernouts op het hoogste schavotje in het Slovaakse Podbrezová, een UCI C1-wedstrijd deel uitmakend van de CX Cup van het desbetreffend land. Steve Chainel (Fra) en Braam Merlier werden er respectievelijk tweede en derde (volledige uitslag klik).

Een dag later nog een keertje de hoofdprijs voor Aernouts in Slovakije, in Topolcianky. Wederom een UCI C1-wedstrijd van die CX Cup. Chainel nam opnieuw de tweede plaats in beslag en deze keer een Franse landgenoot van hem op drie, Mickaël Crispin (volledige uitslag klik).

De ons welgekende Pavla Havlikova (Tsj) pakte beide zeges bij de dames in bovenstaande wedstrijden. Zij maakte er een hattrick van door op maandag ook in het Tsjechische Slany te winnen. Vincent Baestaens ging daar met de zege lopen bij de heren (zie ook hier).

Luxemburg

Op zondag waren de Telenet Baloise Lions ook succesvol met een zege van Thijs Aerts en een derde plaats van Andreas Goeman in Luxemburg, de internationale cyclocross Contern. De Fransman Joshua Dubau werd er tweede.

Bij de dames won de talentvolle Shirin van Anrooij (Ned), haar eerste zege bij de elite. Ook een deugddoende podiumplaats voor Thalita de Jong (Ned), als tweede. Camille Devi (Fra) werd er derde. Jana Dobbelaere en Kiona Crabbé waren de eerste Belgische meisjes in de uitslag, op 8 en 9 (volledige uitslag klik).

Spanje

De Spanjaard Felipe Orts Lloret pakte de dubbel het voorbije weekend in eigen land. In Laudio-Llodio (Spa), op zaterdag, finishte Diether Sweeck als vierde. Sean De Bie, die eerder vertelde enkele veldritten in Spanje te rijden (lees hier), werd 9de en Dieter Vanthourenhout 10de (volledige uitslag klik).

Op zondag mocht Diether Sweeck als tweede mee op het podium met Orts in het Baskenland. David Menut (Fra) vervolledigde als derde. Met Dieter Vanthourenhout (4de), Wietse Bosmans (9de) en Sean De Bie (10de) zien we vier Belgen in de top 10 in Elorrio (Spa) (volledige uitslag klik).

Ook bij de dames waren de zeges weggelegd voor Spanje. Lucia Gonzalez Blanco won beide wedstrijden in eigen land. Joyce Vanderbeken verdedigde er het best de eer voor België, met een derde plaats op zaterdag en een vijfde op zondag.

Duitsland

In Duitsland werd op 27 oktober de Munich Super Cross gereden, ook een UCI C1-wedstrijd. De overwinning daar was voor Loris Rouiller (Zwi). Michael Boros (Tsj) was 2de en Simon Zahner (Zwi) 3de. Belgische beloften Jelle Camps (6de), Anton Ferdinande (7de), Yentl Bekaert (8ste), Arno Debeir (10de) en Mathijs Wuyts (12de). Bij de dames won de 20-jarige Nederlandse Aniek van Alphen.

Fotocredit Veldritkrant




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!