Lucinda Brand is goed op dreef

Lucinda Brand is goed op dreef

Lucinda Brand heeft de Druivencross in Overijse op haar naam weten te schrijven. De Nederlandse kampioene veldrijden won na een spannend duel met Nikki Brammeier.

De wedstrijd bij de dames in Overijse begon met een anticlimax voor Ellen Van Loy. Zij was zeer goed gestart maar kwam ongelukkig ten val door een boomwortel en moest de wedstrijd verlaten (lees hier) . Nikki Brammeier was ook goed vertrokken en kwam zo alleen aan het commando. De Britse reed behoorlijk foutloos en leek met haar ervaring alles onder controle te hebben maar dat was buiten Lucinda Brand gerekend. De Nederlandse schuwde het risico bij momenten niet en ging met de grote motor die ze heeft behoorlijk fel en met lef te keer op het technisch parcours in Overijse, met vallen en opstaan. Op ongeveer twee rondes van het einde wist ze Brammeier voorbij te steken. Maar net voor het ingaan van de laatste ronde kwam Lucinda echter ten val in de steile afdaling. De Britse kwam terug op de kop van de wedstrijd en leek gewonnen spel te hebben maar Brand sprong terug op haar fiets en gaf les in strijdlust. Brammeier was dan wel op de technische stroken erg sterk maar Brand nam terug de bovenhand op de klimmetjes. In een loopstrook toonde de Sunwebrenster zich ook de betere en soleerde finaal naar een knap verdiende zege. Nikki Brammeier finishte, al bij al tevreden, als tweede en Eva Lechner werd een mooie derde.

"Het was een zwaarbevochten duel", vertelde Lucinda, die een paar flinke schuivers maakte, gelukkig zonder erg. "Ja, juist als ik in de afdaling dacht geconcentreerd en goed doen, ging het juist mis. Dus misschien moet ik wat onbevangener rijden. Ook een paar keer goed weggekomen. Dankbaar aan de toeschouwers dat ze me af en toe opvingen.", zei ze nog met de glimlach.

Goed op dreef

Lucinda Brand vatte haar veldritseizoen later aan door haar wegcampagne, die overigens als geslaagd kan omschreven worden. Zij startte op 23 oktober in de nacht van Woerden en werd er derde. Vervolgens werd ze achtste in de Superprestigewedstrijd van Gavere en nog geen week later won de Nederlandse kampioene veldrijden al de wereldbekermanche in Tabor. Zand is niet bepaald haar specialiteit en dat heb je nu éénmaal in Koksijde. Ze vond er op 25 november niet haar draai en finishte als 16de. Na een weekje trainen op Mallorca wist Lucinda zaterdag in Essen na een matige start op te schuiven en reed ze nog naar een knappe tweede plaats (Foto rechts© TFoto-Wouter Toelen) . Meer zat er wellicht niet in want alvorens ze de aansluiting vond vooraan, was de latere winnares Maud Kaptheijns al weggereden. Met de zege gisteren in de Druivencross in Overijse lijkt Lucinda Brand dus ook in het veld goed op dreef ....

Foto©Bram van Lent /Tekst Bart D


Vind de uitslagen van de Druivencross Overijse via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!