Pakt Van Aert net als twee jaar terug de zege in Jingle Cross

Pakt Van Aert net als twee jaar terug de zege in Jingle Cross

Twee jaar terug stond er op Wout van Aert geen maat bij de start van het veldritseizoen. Zelfs met een barstje in de teen pakte de wereldkampioen veldrijden de zege in Iowa City, de Jingle Cross.

Komend weekend staat al de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma in Iowa City (USA). De zogenaamde Jingle Cross was twee jaar terug een kolfje naar de hand van Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden had na een val op een trappenpartij in de Cross Vegas een barstje in de teen opgelopen. Maar dat belette hem toen niet om zijn goede vorm te demonstreren en de zege te pakken in Iowa City.

Mathieu Van der Poel, die er in 2016 niet bij was in de VS omwille van het herstel na een dubbele knieoperatie, won er vorig jaar met overmacht. Het Nederlands toptalent ging in de eerste ronde dusdanig te keer op 'Mount Krumpit' dat het leek alsof hij zijn slotoffensief al aan het inzetten was. En eigenlijk was dat ook een beetje zo want Van der Poel bouwde meteen zijn voorsprong uit, op weg naar de wereldbekerzege. Wout van Aert geraakte niet echt in zijn ritme, had naar eigen zeggen last van de warmte, en kreeg halfkoers af te rekenen met een lekke band. Hij zou als 14de over de finish komen. Net als het jaar ervoor mocht Laurens Sweeck mee op het podium. In 2016 als derde achter Kevin Pauwels en in 2017 als tweede voor Quinten Hermans.

Ook dit jaar geen duel tussen Van Aert en Van der Poel in de Verenigde Staten. (lees hier) Het parcours leent hem alvast voor renners met een grote motor. Pakken de Telenet Fidea Lions opnieuw uit met hun sterkte in de breedte? Misschien rijdt de wereldkampioen veldrijden wel eens alle hectiek van zich af dit weekend ! Wij kijken er alvast opnieuw naar uit.


(archief)foto 2016 copyright Jingle Cross - Jeff -Corcoran's Photos / Tekst Bart D

Tip: op tekst in 't rood kan je klikken voor meer info, is een link
Info van WB-Iowa City vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!