Duel Van der Poel - Van Aert komt er pas in oktober in 't veld

Duel Van der Poel - Van Aert komt er pas in oktober in 't veld

Mathieu Van der Poel behaalde zaterdag nog knap brons op het WK MTB XCO in Zwitserland en start zijn veldritseizoen iets later dan velen wellicht zouden willen. Het Nederlands fietstalent is na een mooie maar drukke zomercampagne even toe aan rust.

Mathieu Van der Poel kan tevreden terugkijken op zijn zomercampagne. Hij won dit jaar voor de tweede keer op rij de Boucles de la Mayenne (Fra). In de Ronde van Limburg spurtte hij sneller dan Bouhanni en pakte ook daar de zege. In de Arctic Race of Norway bijvoorbeeld liet niet alleen het team Corendon-Circus een sterke indruk na maar pakte Van der Poel zelf 2 ritzeges. Het multitalent werd deze zomer zowel Nederlands kampioen op de weg als in het mountainbiken en was het al in het veld. Op het EK wegwielrennen in Glasgow zagen we hem samen met Wout van Aert meestrijden voor de zege. Van der Poel pakte de zilveren medaille en Van Aert de bronzen. Mathieu kon zaterdag zijn zomer- en MTB campagne afsluiten met een knappe bronzen medaille op het WK MTB XCO in het Zwitsere Lenzerheide.

'Er zijn er die met minder tevreden zouden zijn', kan je wel zeggen. Nu is Mathieu Van der Poel toe aan even wat welverdiende rust. Wellicht hadden velen gehoopt om komende zondag in Geraardsbergen al een eerste duel in het veld tussen Van Aert en Van der Poel te kunnen aanschouwen. Het is echter wachten tot 6 oktober op de Brico Cross in Meulebeke, schrijft hln. De Europese kampioen veldrijden past dus ook voor de wereldbekerwedstrijden in Amerika.

"Uiteraard wil ik crossen, maar ik besef dat rust noodzakelijk is. Ik ben al sinds september 2017 haast non-stop actief, want na Oostmalle ben ik meteen verder gegaan met de eerste wereldbekermanche MTB in Stellenbosch. Bovendien komen er opnieuw acht drukke maanden aan. Een korte rustperiode is dus welkom.', aldus Mathieu Van der Poel

Eindwinst

De kans is wel reëel dat zo eindwinst van het Wereldbekerklassement wordt opgegeven, vermits Van Aert wel alle deze wedstrijden rijdt. Daarnaast past Wout van Aert voor een aantal wedstrijden in de andere klassementscrossen (Superprestige en vooral DVV-trofee). Krijgen we dit veldritseizoen in geen enkel klassement strijd voor eindwinst Van der Poel vs. Van Aert?

foto©Veldritkrant.be - op MTB©Piotr Staron / Tekst: Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!