AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Bronzen medaille voor Mathieu Van der Poel op WK MTB XCO

Bronzen medaille voor Mathieu Van der Poel op WK MTB XCO

Mathieu Van der Poel wordt bij de start van het WK MTB XCO in het Zwitsere Lenzerheide opgehouden door een andere renner maar rijdt na een inhaalrace naar de derde plek en wint de bronzen medaille.

Van der Poel wordt bij de start van het WK MTB XCO in Lenzerheide opgehouden door een renner voor zich die niet in zijn klikpedaal geraakt. Mathieu zou bovendien nog eens gevallen zijn en komt na ronde 1 op een 16de plaats door aan de finish, op 33 sec van uittredend wereldkampioen Schurter, die een blitsstart neemt. De Nederlandse kampioen begint aan een inhaalrace en wint ronde na ronde terrein. Halfweg koers heeft hij de derde plaats te pakken, op 12 sec van het leidersduo Schürter en Kerschbaumer. Veel dichter zou hij niet meer komen, integendeel ...

"Ik heb een goede wedstrijd gereden. Ik verloor in de eerste ronde veel tijd en posities omdat een andere renner me ophield. Ik heb pas daarna daarna mijn eigen tempo gereden. Maar ik heb lang het gevoel gehad dat ik niet in de wedstrijd zat omdat ik renners moest inhalen. Dat was jammer. Toen ik dichterbij de twee voorin de wedstrijd kwam, gaven ze nog eens gas. Ik probeerde het gat tevergeefs te dichten, maar moest me tevreden stellen met brons. Daar heb ik me op gericht. Vooraf tekende ik voor een medaille. Ik zal me dit WK lang herinneren. Ik heb genoten van de sfeer en het publiek", aldus Mathieu Van der Poel.

'zijn beste wedstrijd van het seizoen'

Gerben de Knegt is een tevreden bondscoach: "Ik denk dat Mathieu hier zijn beste wedstrijd van het seizoen rijdt. We konden al heel tevreden zijn met zijn constante vormpeil van dit jaar. Het is mooi dat hij dit bekroont met deze WK-medaille. Natuurlijk moet je jezelf afvragen wat er gebeurd was als hij niet gehinderd was in het begin, misschien had hij dan met Schurter en Kerschbaumer mee gekund. Mathieu heeft veel progressie gemaakt in het mountainbiken en heeft nog twee jaar om op de Olympische Spelen van Tokyo de kloof met de top te dichten. Als de omstandigheden in zijn voordeel zijn, kan hij al voor de zege meestrijden.", klinkt het.

Een outstanding Nino Schurter pakt zijn 7de wereldtitel, de 4de op rij, en dit voor een massa volk in zijn eigen Zwitserland. De Italiaan Kerschbaumer wordt knap tweede en Mathieu Van der Poel dus derde. Uiteindelijk had hij vooraf voor die bronzen medaille willen tekenen.

foto Redbull.tv / tekst Bart D

Herbekijk het WK MTB XCO op Redbull.tv via deze link
Zoeken

Kalender

juli 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031