Velofollies 2024

Mathieu van der Poel laat Amerikaanse Wereldbekers schieten

Mathieu van der Poel laat Amerikaanse Wereldbekers schieten

Goed en slecht nieuws vanuit het kamp Mathieu van der Poel. De 21-jarige Nederlander trainde gisteren voor het eerst na zijn operatie opnieuw op de rollen. Maar de start van het veldritseizoen komt te vroeg. "Ik hoop de openingsmanche van de Superprestige in Gieten te halen."

Nee, ook wij vinden het niet leuk. En met ons de hele veldritwereld. Mathieu van der Poel moet passen voor de start van het seizoen. "Na mijn dubbele knieoperatie komen zowel de wedstrijden in Geraardsbergen als de Amerikaanse wereldbekermanches te vroeg", vertelt Mathieu aan Veldritkrant.be. "Ik hervatte pas gisteren de training op de rollen. De komende dagen hoop ik wel al eens buiten te trainen."

De dubbele operatie verliep weliswaar naar wens, maar Van der Poel had dit scenario toch al even ingecalculeerd. "Het heeft geen zin om aan de start te staan als ik niet in orde ben", klinkt het logisch. "Mijn doel is op zondag 2 oktober de openingsmanche van de Hangrohe Superprestige in Gieten te betwisten."

"Dat het veldrijden mij nodig heeft om Wout van Aert het vuur aan de schenen te leggen? Misschien, maar wie weet staan er wel andere jongens op die het Van Aert straks moeilijk maken. Maar geen nood, ook ik kom terug", besluit Van der Poel. "Allez, dat hoop ik toch. Maar nu moet ik eerst opnieuw opbouwen."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!