Velofollies 2023

Begijn Le Bleu publiekstrekker in BV-cross voor het goede doel

Begijn Le Bleu publiekstrekker in BV-cross voor het goede doel

Zaterdag staat in Kruibeke al de derde Brico Cross op de agenda. Maar tussen de dames en de profs door, staat een leuk extraatje geprogrammeerd: een cross voor het goede doel. Begijn Le Bleu neemt het op tegen onder meer Bart Wellens, Jo Planckaert, Zico Waeytens en Julien Vermote.

Veldritkrant.be kon Begijn Le Bleu gisteren even spreken. Tussen twee soundchecks door van één van zijn zestig comedy-voorstellingen. Begijn, die in Vlaanderen naam maakte als 'foute vriend', schaarde zich sinds een jaar of twee geleden achter vzw Bijs.

Om het kort samen te vatten, vzw Bijs bouwt een huis waarin jongeren met motorische en mentale beperkingen in terecht kunnen. Tegen 2017 zou het klaar moeten zijn. Onder meer Tom Steels -die zelf een dochter heeft met een beperking- is mee een van de drijvende krachten.

"Ik ben peter van het project", vertelt Begijn Le Bleu. "Waarom? Omdat dit over kinderen hun toekomst gaat. En ik zocht in die periode iets om mijn schouders onder te zetten. Iets kleinschaligs, maar waar ik volledig achter stond. Een problematiek die me aanspreekt. De vzw kiest ook niet de gemakkelijkste weg, dus verdient hij alle aandacht, vind ik."

Tegen onder meer Wellens, Vermote en Waeytens

Tijdens de Polderscross in Kruibeke wordt de vzw nog eens extra in de kijker gezet met een BV-cross. "We mikken zowel op sensibilisering als op wat inkomsten via een tombola in de vip-tenten", aldus Le Bleu. "Maar zelf gaan we natuurlijk ook ons beste beentje voorzetten. Ik neem het in die BV-cross op tegen onder meer wegrenners Zico Waeytens, Julien Vermote en Tim Declercq. Verder staan Bart Wellens, Rik Van Slycke, Geert Van Bondt, Jo Planckaert en Dirk Onghena aan de start."

Het is de tweede editie van de BV-cross. Vorig jaar ging de zege naar... jawel, Begijn Le Bleu. "Na weken keihard trainen? Euh... laat ons zeggen dat het een plezante boel was (zie foto, red) en dat de concurrenten me een handje geholpen hebben. Veldrijden is topsport. Heel serieus. Dan mag het er tijden zo een tussendoortje al wat luchtiger aan toegaan, vind ik. En al zeker als we daarmee die kinderen steunen."

Met mij is alles goed


Een minpuntje. Begijn Le Bleu zit in een zware periode wat zijn voorstellingen betreft. Gisteravond stond hij op de planken in Aalst, vanavond trekt hij naar Tessenderlo, vrijdag, zaterdag en zondag staan respectievelijk Eeklo, Maaseik en Turnhout op zijn agenda. Op de koop toe heet zijn show 'Met mij is alles goed'. Benieuwd of hij zich zaterdagavond ook zo goed voelt...

"Vorig jaar zorgde Bart Wellens ervoor dat ik mijn pink uit de kom trok. Pijnlijk, toch wel. Hopelijk blijf ik daar zaterdag van gespaard."

Het volledige programma van de Polderscross in Kruibeke vindt u op onze kalenderpagina.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!