AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Las Vegas: ook valpartij kan Wout van Aert niet afstoppen

Las Vegas: ook valpartij kan Wout van Aert niet afstoppen

Drie kwartier lang bleef het spannend in Las Vegas. Met dank aan een valpartij van topfavoriet Van Aert en een paar andere sterke jongeren. Maar toen de wereldkampioen zijn duivels écht ontbond, stond geen maat meer op Wout van Aert, die een drie op drie pakt.

Met drie staken ze er van meet af aan boven uit: Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Tijdens de wedstrijd wisselden de posities voortdurend. Onder meer omdat het vooraan af en toe stilviel. En omdat er na 20 minuten toch even suspens was na een tuimelperte van Van Aert op een trappenpartij.

Maar de wereldkampioen -die in eerste instantie naar de linkerheup tastte- panikeerde niet en vervolgde zijn weg, weliswaar met een achterstand van een halve minuut op de intussen ontsnapte Michael Vanthourenhout.

Demonstratie

Wat volgde was een demonstratie van de kopman van Crelan-Vastgoedservice. Hij rolde de hele achtervolgende groep op en dichtte de kloof naar Michael Vanthourenhout. Zo kwam alles opnieuw samen. Tot na driekwart wedstrijd Van Aert in de zandbak een eerste échte demarrage plaatste. Niemand had een antwoord in huis.

De laatste vijftien minuten kon Van Aert zijn voorsprong rustig consolideren, terwijl Vanthourenhout en Sweeck een duel voor de tweede en derde plaats uitvochten. De jonge West-Vlaming haalde het uiteindelijk van zijn leeftijdgenoot, een eind achter winnaar Van Aert.

Toon Aerts en een herboren Rob Peeters maakten de top vijf vol. Quinten Hermans werd fraai zesde, terwijl Dieter Vanthourenhout na een lange inhaalrace ook al heel mooi zevende werd. De oudere broer van Michael was in de beginfase betrokken bij een valpartij met onder meer ook nog Steve Chainel en Corné van Kessel.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

juli 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031