AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout
zin om te adverteren

Kevin Pauwels eindigde in elke belangrijke wedstrijd in de top zeven

Kevin Pauwels eindigde in elke belangrijke wedstrijd in de top zeven

De kampioenschappen en alle klassementscrossen zitten er op! Tijd voor een korte evaluatie van het seizoen. Veldritkrant.be voegde alle belangrijke wedstrijden van het seizoen samen en kwam tot de vaststelling dat Kevin Pauwels met de hoogste eer gaat lopen.

Hij won alleen de Wereldbeker. Vantornout en Van der Poel werden respectievelijk Belgisch en Nederlands kampioen, Van der Poel pakte de regenboogtrui en eindwinst in de Hansgrohe Superprestige en Wout van Aert haalde de Bpost Bank Trofee binnen. En toch is het Kevin Pauwels die in ons klassement met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Oké, we weten allemaal dat Van Aert en Van der Poel niet overal deelnamen. Maar wat Pauwels dit jaar presteerde, mag toch naar waarde geschat worden. De stille Kempenaar eindigde als enige van het hele veldritpeloton in elke belangrijke wedstrijd van het seizoen in de top zeven, wat hem in onze -alternatieve- ranking een topscore van 188 punten oplevert. Lars van der Haar totaliseert als tweede 36 punten minder.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die elk maar in twee van de drie klassementen actief waren, eindigen toch nog als derde en vijfde. Opmerkelijk is dat Bart Wellens niet in de top 25 van deze ranking staat. Ook al kreeg in elke klassementscross de top tien (en op het WK de top vijftien) punten. Ook Jim Aernouts haalt die top 25 niet.

Volledigheidshalve voegen we ook nog toe dat Sven Vanthourenhout, Vincent Baestaens, Joeri Adams en Jan Denuwelaere geen startrecht hadden in de Wereldbeker -wegens niet in de top vijftig van de UCI-ranking- en zo hun kansen niet optimaal konden verdedigen. Al zou dat ongetwijfeld de top tien niet gewijzigd hebben...
Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

augustus 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31