Styby's regenboogtrui begin oktober al in het veld!

Styby's regenboogtrui begin oktober al in het veld!

Goed nieuws voor het veldrijden: Zdenek Stybar zal in het seizoensbegin tot twee keer toe zijn regenboogtrui showen. Zowel op 12 oktober in Ronse als op 16 oktober in Ardooie zal Styby in duel gaan met Sven Nys en co. Daarna neemt hij een korte break.

Vooral in Ardooie wordt het voor de regerende wereldkampioen een speciaal weerzien. De aankomststreep van de Kermiscross ligt immers op minder dan honderd meter van de plaats van de valpartij in de Eneco Tour, waar Stybar zware blessures opliep.

Voor het veldrijden is dit een zegen. Of Stybar in Ronse en Ardooie al in staat zal zijn om met de andere veldrittoppers te duelleren, blijft een vraag waar we nog geen antwoord op weten. Na beide wedstrijden neemt Styby een break om daarna wellicht terug te keren in de kerstperiode.

"Door die valpartij in de Eneco Tour heb ik een mooi stuk van het seizoen verloren zien gaan", aldus Stybar. "Daarom ben ik bijzonder gemotiveerd om nog een tweetal veldritten te rijden als verlengstuk. Ik kan niet wachten om op mijn Specialized CruX te springen en mijn regenboogtrui te showen. Hoe de rest van mijn winterseizoen er zal uitzien, weet ik nog niet. In overleg met de ploegleiding zal ten gepasten tijde een schema opgesteld worden."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!