Happy Dog Cat

Bart Wellens moet forfait geven voor Zonnebeke en Leuven

Bart Wellens moet forfait geven voor Zonnebeke en Leuven

Bart Wellens sukkelt sinds het BK in Waregem met een geblokkeerde rug. Ploegdokter Peter T'Seyen houdt hem uit competitie om het herstel niet in het gedrang te laten komen.


Het herstel gaat zijn gang, maar is nog onvoldoende zodat hij forfait geeft voor de Soudalveldrit in Leuven van zondag. De Kempenaar kan ook niet ingaan op het voorstel van de organisatoren van Zonnebeke die hem na zijn derde plaats op het BK alsnog graag aan de start hadden.


Doktersadvies


Het is op advies van ploegdokter Peter T'Seyen dat Wellens aan de kant blijft. "Ik houd Bart uit competitie om het herstel niet te onderbreken. Vanaf dinsdag mag hij terug crossen, tot dan moet hij zich beperken tot rustige trainingen op de weg. Eigenlijk manifesteerde het probleem zich al zestig meter na de start van het BK, maar door de adrenaline van de wedstrijd fietste Bart er doorheen, maar daar betaalde hij de nacht nadien de rekening voor. Hij had zoveel pijn dat hij geen oog dicht deed. Ondertussen kreeg hij dagelijks rugbehandelingen, maar het herstel is nog onvoldoende om nu al voluit te kunnen crossen. Veldrijden mag pas vanaf dinsdag", legt dokter T'Seyen uit.


Wellens vindt zijn forfait heel jammer, maar in het vooruitzicht van de wedstrijden die nog komen neemt hij geen risico's. "Een geblokkeerde rug is een heel pijnlijk iets. Ik heb een week van heel veel kine- en osteopaatbehandelingen achter de rug. Ik heb ook geprobeerd van zoveel mogelijk te rusten. Woensdag deed ik een heel lichte training op de weg, donderdag een rustige duurtraining, vandaag vrijdag opnieuw. Zo zal het tot dinsdag gaan. Dan kan ik opnieuw het veld in", reageert Wellens.


Selectie WK Hoogerheide


Ook afwachten dus wat Bart Aernouts presteert komend weekend. Want zoals eerder vermeld weet ook hij dat Bart Wellens momenteel de beste papieren heeft voor die zevende plaats in de selectie voor het WK in Hoogerheide. Het wordt dus geen gemakkelijke oefening voor bondscoach Rudy De Bie, gezien hij de prestatie van de twee Barts niet kan vergelijken komend weekend. Ook Wietse Bosmans en Jim Aernouts maken trouwens nog kans op dat laatste plekje.


Foto copyright P.Cosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!